Suquet de peix
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Facil
Ingredients
- 4rodelles de rap-4 rodelles de pubilla-3 grans d'all-Una tomata-Oli d'oliva-Aigua o fumet-Patates-Sal-
- Per la picada
- ..........................
- Una llesca de pa fregit-El fetge del rap-Suc de la cocció-
4 racions
Utensilis
Un morter,una cullera de fusta, un cassó gros,un ganivet de cuina i una cassola de ferro colat.
Elaboració
Primer de tot posem una cassola al foc amb oli a calenta. Mentrestant posem el fumet a calenta; el podem fer amb els caps del peix que posarem al suquet. Mentes el fumet es va fent i calen-tant, posem un parell de grans d'all a la cassola del oli ; els posarem amb pell ,però els farem uns talls. Un cop fregits els alls , però mai deixarem que es refregeixin massa ;posarem una llesca de pa a fregir a la cassola i el reservarem en un morter; seguidament i fregirem també el fetge del rap i el posarem al morter. Després posarem una mica de tomata trinxada a la cassola ; sense pell ni llavors . M entres la tomata sens sofregeix una mica , pelarem i esberlarem les patates ; les rentem i les reservem . Un cop la tomata sofregida , tirem les patates a la cassola ; donem unes voltes , que impregnin be i , seguidament afegim fumet bullent , que cobreixi les patates. Mentrestant piquem la picada del morter i la deixem en el mateix morter . Preparem el peix tallat a rodelles ; l'afegirem a la cassola quant les patates els falti mes o menys uns cinc minuts ; i afegirem també en aquest moments la picada desmarxada amb suc de la cocció. Sacsejarem la cassola ; agafant per les nanses amb energia i courem uns minuts per que es desfaci i es reparteixi be la picada. Si cal rectificarem de sal .
1h
Notes
Es molt important tenir el fetge del rap per la picada. Es la clau per fer molt bo aquest suquet.
Etiquetes: Peix Suquets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7181 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.