Ânec estofat, amb Múrgoles, o Rabassoles

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un ànec entre quilo i mig, i dos quilos, ( si és un ànec mut, millor), tallat a trossos regulars.
  • Oli d'oliva
  • 600 grams de Múrgoles, ( seques, o naturals)
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet, ( està en les meves receptes)
  • Ví ranci
  • Ametlles torrades
  • Julivert picolat
  • Pa fregit
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Brou de pollastre concentrat, ( de pastilla)
  • Sal
  • Pebre negre en pols

4 racions

Elaboració

En una cassola de terrisa amb oli d'oliva, fregim l'ànec salpebrat, juntament amb : tres alls pelats, dues fulles de llorer, i una ceba picolada.
Quan l'ànec és mig daurat, afegim : una mica de sofregit de tomàquet, i un raig de ví ranci. Tot seguit, ho cobrim amb brou de pollastre, i deixem coure a foc lent.
A part, fem una picada amb: julivert picolat, dos alls pelats, pa fregit, ametlles torrades, i una cullerada de xocolata en pols. Un cop ho hem passat per la batedora, ho reservem.
Quan l'ànec és gairebe cuit, afegim les Múrgoles, i la picada, i deixem que acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt és cuit.
Tot seguit, corregim de sal, i ja ho podrem treure-ho a taula, en la mateixa cassola, i !! bon profit!!.

1h 30min

Notes

Les Múrgoles, o Rabassoles, són bolets de Primavera, peró els podem trobar tot l'any en format d'assecats. Tant sols els hem d'hidratar, amb aigua, abans de courels.
ës interesant coure les Múrgoles en una paella, abans d'incorporar-les en el guisat, perqué és un bolet una mica fort de textura, i així queda més saborós.


Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Ânec estofat, amb Múrgoles, o Rabassoles

Enllaça aquesta recepta:

2428 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!