Carquinyolis
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 150 gr ametlles crues amb pell (tot i que jo amb pell no les tenia)
- 175 gr farina
- 1 culleradeta i mitja de llevat
- 1 pessic de canyella
- 100 gr sucre
- 1 ratlladura llimona
- 1 ou
- 1 rovell per pintar
8 racions
Elaboració
Primerament, posem en remull les ametlles i en un bol posem la farina amb el llevat i la canyella, el sucre, la ratlladura de llimona i l’ou, i ho aixafem tot amb una forquilla.
Seguidament, escorrem bé les ametlles i ho afegim a la massa i pastem amb les mans la massa resultant s'havia de repartir en tres parts, jo ho he fet així, però trobo que han sortit petitons, la pròxima vegada la dividiré en dues parts.
De cadascuna de les parts, després de treballar bé la massa en farem uns bastonets d'uns 2 dits d'amplada i els posarem sobre un paper vegetal en una safata pel forn.
Els pintarem ben pintats amb el rovell (que haurem barrejat amb una mica d'aigua) i ho posarem al forn prèviament escalfat uns 15 minuts a 220º o fins que estiguin ben daurats. Un cop cuits els treurem del forn i deixarem refredar una mica, agafarem un ganivet de tallar el pa, us anirà molt millor que un altre i anem fent talls al biax d'un centímetre d'amplada.
Els carquinyolis els tornarem a posar al forn, però aquest cop sobre una reixeta de forn uns 5 minuts més i. ...... ja els tindreu llestos,
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3363 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.