Carquinyolis
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 gr. d'ametlles crues i senceres.
- 2 ous.
- 1 llimona.
- 100 gr. de sucre.
- 175 gr. de farina.
- 1 cucherada de llevat en pols.
- 1 / 2 culleradeta de canyella en pols.
- Unes gotes d'anís.
12 racions
Elaboració
1.
Formar un volcà amb la farina i el llevat, al centre posar un ou, el sucre, la ratlladura de la llimona i la canyella. Treballar la massa i afegir les ametlles senceres. Després aromatitzar amb l'anís.
2.
Seguir treballant la massa fins a poder formar unes barres d'uns 3 cm d'ample per la mitat d'alt.
3.
Pintar-les amb el rovell de l'ou barrejada amb una mica d'aigua, introduir al forn prèviament calent sobre un motlle empolvora amb farina, perquè no s'enganxi, i deixar coure a temperatura suau fins que es dauri.
4.
Quan ja estigui daurat, es talla la barra en llesques i s'acaben de torrar al forn, posant-les una al costat de l'altra.
5.
Un cop fetes conservar en un lloc sec i ben tapades.
50min

Etiquetes:
Terres de l'ebre
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11091 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
No cal que sigue sempre de cuixes.. com a la foto Esta per llepar els dits !!
Perfecte per fer estos dies de confinament. El provaré de fer.
hola !! m'alegro que t'agrade la meua recepta dels pastissets... però tu també ets un as !! a partir d'ara et seguiré.......
pareix molt bona i original, la provare !! gracies..
provare de fer la bestia... jejeje. tens el meu vot !!