Carquinyolis

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 100 gr. d'ametlles crues i senceres.
  • 2 ous.
  • 1 llimona.
  • 100 gr. de sucre.
  • 175 gr. de farina.
  • 1 cucherada de llevat en pols.
  • 1 / 2 culleradeta de canyella en pols.
  • Unes gotes d'anís.

12 racions

Elaboració

1.
Formar un volcà amb la farina i el llevat, al centre posar un ou, el sucre, la ratlladura de la llimona i la canyella. Treballar la massa i afegir les ametlles senceres. Després aromatitzar amb l'anís.
2.
Seguir treballant la massa fins a poder formar unes barres d'uns 3 cm d'ample per la mitat d'alt.
3.
Pintar-les amb el rovell de l'ou barrejada amb una mica d'aigua, introduir al forn prèviament calent sobre un motlle empolvora amb farina, perquè no s'enganxi, i deixar coure a temperatura suau fins que es dauri.
4.
Quan ja estigui daurat, es talla la barra en llesques i s'acaben de torrar al forn, posant-les una al costat de l'altra.
5.
Un cop fetes conservar en un lloc sec i ben tapades.

50min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8972 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

8 comentaris:

carmen noguer franch diu:
.M`AGRADA
carmen noguer franch diu:
M´AGRADA
Joan Sarsal Martí diu:
Pr treballar la farina no si possa una mica d'aigua?., i a quina temperatura va al forn?.
Quim Lleonart diu:
Amic Joan Sarsal,et dono la meva recepta dels carquinyolis, que es fan a l'Espluga de Francolí, que terra de carquinyolis.
1.300 grams, de farina fluixa.800 grams de sucre.
500 grams d'ametlles crues, amb pell. Un sobre de llevat Royal. Mig litre d'aigua. Un tub d'essencia de llimona. Primer de tot, pastem tots els ingredients, menys les ametlles,seguidament, afegim les ametlles, i fem unes barres.
Precalentem el forn a 190º, i posem les barres damunt un paper sulfuritzat, i les coem durant vint minuts. Un cop cuites, les tallem rapidament, abans no es refredin.
Per aquesta quantitat, sortiran unes quatre barres, i de cada barra, et sortiran uns 30 carquinyolis. Rep una salutació. Quim Lleonart.
Joan Sarsal Martí diu:
Gracies Quim.
Joan Sarsal Martí diu:
Gracies Quim.
Joan Sarsal Martí diu:
Gracies Quim.
Montserrat Codony Ferré diu:
m'ha encantat la recepta, espero probar-la de fer ben avait, tot i que com reconec sempre...fer postres no se'm dóna massa bé, però ho intentaré!!!

Moltes gràcies.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!