Gall d'indi, com els yankees
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Estats Units (EUA)
Dieta: baixa en greixos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un gall d'indi (de 5 a 6 kilos)
- Brandi
- Ceba i tomàquet
- All
- Suc de taronja
- Crema de llet i mantega
- Sal, pebre, oli, blablabla
- Per al farciment: poma, botifarra negra, cansalada, pinyons i prunes.
12 racions
Utensilis
Xeringa i agulla. Pinzell.
Elaboració
Per començar, amb l'ajuda d'unes pinces i d'un bufador (soplet, que en diuen..) de cuina trec i cremo totes les restes de plomes i altra merda que hi pugui haver.
En una paella torro els pinyons crus, i seguidament hi saltejo la poma tallada a daus, la botifarra negra (per molt yankee que sigui cal mantenir les arrels), la cansalada i les prunes. Poso sal i pebre dins la bestia, i amb una cullera hi poso tot el farciment i una bona branca de romaní fresc fins que quedi a vessar. Podeu cosir-li el culet si voleu, però jo trobo més pràctic tancar-lo amb uns quants escuradents.
Injecto una vaset de brandi per tota la musculatura del bitxo amb xeringa i agulla (no em pregunteu on les podeu aconseguir..). Això farà que no quedi tant sec i estellós, ja sabeu com els pavos al cap i a la fi... Li poso sal i pebre per fora, i el frego tot amb oli, que quedi ben pringat. I ja hem fet la major part de la feina, ara nomes queda posar-lo al forn i paciència.
El poso al forn a 170ºC (amb ventilador) i el deixo que es vagi rostint, donant-li la volta de tant en tant, injectant-li brandi de tant en tant i sobretot anant-lo mullant tant sovint com sigui possible amb els seus propis sucs (jo ho faig amb un pinzell). S'hi estarà unes 3 horetes.
Al cap d'una estona de ser al forn, hi poso a la mateixa safata unes quantes cebes tallades a quarts, tomaquets madurs sencers i all. Quan aquests ja estan fets, els retiro junt amb una bona part del suc que han deixat anar (vigilant que lo de dins al forn no quedi sec), ho trituro tot i ho poso en una cassola amb un raig més de conyac i una mica de suc de taronja i deixo que hi fagi una bullideta i que redueixi. Un cop s'ha espessit una mica, hi poso un araig de crema de llet i de mantega per acabar-ho de lligar, i ho ajusto de sal. Ho reservo, serà la salseta per regar el paó.
Mentrestant he anat pintant la peça de dins el forn de tant en tant, i un cop queda ben rosset ja és a punt per servir.
4h
Notes
No sóc massa partidari de celebrar festes que no ens pertoquen, i menys les americanes, però veure tots aquells indiots a les pel·lícules el dia d'acció de gràcies em va fer obrir l'estòmac i vaig decidir que n'havia de fer un.
Un cop a taula, se'n van fent tallades de carn que es suca amb la salsa, el propi surt del rostit que queda a la safata, amb el farciment.
A part de la salsa que en surt també ho hem acompanyat amb la ceba ( http://www.receptes.cat/recepta3344/ceba_a_la_portuguesa_endolcida ) i amb un saltejat de bolets variats. I sobretot és indispensable un bon pa acabar de deixar net el plat.
D'un gall dindi de 5 kilets i mig n'hem menjat 8 persones i m'ha sobrat tanta carn que n'he fet croquetes, canelons, lassanya i encara en tinc un tros de pit a la nevera que faig servir com a embotit. Així que assegureu-vos que teniu convidats amb bona gana, o un menjador molt gran on encabir-n'hi molts.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3239 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.