Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls

Ingredients

  • 1 got d'oli de gira-sol.
  • 1 taronja, 1 llima, 1 mandarina.
  • Grans de pebre negre.
  • 1 tros de porro.
  • 1 filet de tonyina per cap, tallada a daus.
  • Sal

2 racions

Elaboració

Primer hem de fer l’escabetx de cítrics. A una cassola o paella a foc molt suau, posem l’oli de gira-sol, les pells de la llima, la taronja i la mandarina, el porro i els grans de pebre. Ho deixem fer xup-xup una estona, com si ho confitem. No ho fregim. Un cop el porro i les peladures s’han estovat, hi afegim el suc dels cítrics i apaguem el foc. En calent, ho anem remenant, perquè s’integri l’oli amb els sucs.
Estant ben calent, és el moment de posar-hi la tonyina tallada a daus. Ho remenem de tant en tant, i al cap d’uns minuts li donem la volta a la tonyina. Es cou amb el calor residual i evitem que es ressequi. Ho podem menjar així, acabat de fer, però està més bo si reposa un parell de dies en un tupper a la nevera,
Nosaltres hem fet uns espigalls al vapor, els hem posat pel damunt dels daus de tonyina, a sobre les pells dels cítrics i el porro, i ho amanim amb l’escabetx pel damunt.

Notes

Un plat modern i senzill de fer. Es pot menjar la tonyina freda o calenta, com més us agradi


Recepta de cuina de Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls
Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls
per El Cuinaire

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3506 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Si us ve de gust veure una altre manera de fer la tonyina, podeu anar a les meves receptes i podreu veure la recepta " tonyina en escabetx ", que és una recepta que només la sabiem fins ara tres cuiners. Rebeu una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: