Tartar de tonyina a la japonesa

Ingredients

  • Filets de tonyina fresca (1 per persona).
  • Salsa de soja
  • Oli de sèsam
  • Mirin (vinagre d'arròs per sushi)
  • Salsa d'ostres
  • Sambal Oelek (picant)
  • Gingebre fresc (un trosset petit)
  • Cerfull
  • Sèsam torrat
  • Llesquetes fines de pa torrat (baguette)

2 racions

Elaboració

És molt senzill fer aquest tartar. Primer fem la salsa. En un bol hi barrejarem la salsa de soja, el mirin, l'oli de sèsam, la salsa d'ostres i el sambal oelek. Hi afegirem unes fulles de cerfull, i un trosset de gingebre fresc ben picadet. Ho deixem reposar a la nevera. Aquí les quantitats son una cosa molt personal. Pot agradar més o menys picant (sambal) , més o menys gingebre. Us recomanem anar provant i quan trobeu el gust que us agradi, ja està. Nosaltres fem més o menys 4/5 parts de salsa de soja i 1/5 part la resta d'ingredients. Canvieu-lo al gust.
Tallem la tonyina a tires fines i desprès a dauets. Sempre tallem, no piquem. Busquem una textura ferma, no volem que es converteixi en una pasta.
Quan ja tenim la tonyina tallada la afegim al bol on hi havia l'adob, hi espolsem unes llavors de sèsam i barregem bé.
Emplatem i servim amb torradetes.

15min

Notes

Aquest plat el podeu preparar amb antelació i guardar-ho a la nevera fns el moment de servir-lo. Però si ho feu així, no barrejeu la salsa/adob amb la tonyina fins l'últim moment. La tonyina en lloc d'agafar el gust de l'adob, s'hi couria i no quedaria bé.


Recepta de cuina de Tartar de tonyina a la japonesa

Tartar de tonyina a la japonesa.
per El Cuinaire

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

843 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!