Tonyina amb samfana

Ingredients

  • 1 filet de tonyina per cadascú
  • ceba
  • carbassons
  • pebrot vermell
  • albergínies
  • tomàquets madurs
  • vi ranci o blanc
  • sal i pebre

Elaboració

Hi ha moltes formes de fer samfaina, a cada casa es fa diferent. Nosaltres la fem així:

En una cassola antiadherent hi posem un rajolí d’oli i posem la ceba picada. Quan ha agafat una mica de color, hi afegim els pebrots vermells i els carbassons. Al cap d’una estona, les albergínies i desprès els tomàquets. Anem remenant i que faci xup-xup. Salem i empebrem i posem un rajolí de vi ranci o vi blanc.
Ho deixem coure al menys 30 minuts a foc lent.
Per fer la tonyina, la salpebrem per cada costat i marquem en una paella 1 minut per una cara i la tombem. En aquest moment hi posem la samfaina calenta per sobre i deixem coure 2 minuts més. Retirem. Si deixem coure massa la tonyina queda seca.

1h

Notes

Un plat nutritiu i ben fàcil de fer. Podem deixar feta la samfaina la nit abans i a l’hora de dinar només haurem de passar un moment la tonyina per la planxa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1516 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: