Pastís de tonyina
Ingredients
- 250 g de pa de motllo sense crosta
- 150 g de tonyina en conserva
- 150 g de tomàquet fregit
- 150 g de maionesa
- 2 ous durs
- Olives farcides i pebrot escalivat per decorar
6 racions
Utensilis
Motllo de plumb cake
Elaboració
Engrassem un motllo de plumb cake i cobrim el fons amb una capa de pa.
Cobrim el pa amb una capa de tomàquet fregit, una capa de tonyina esmicolada, ou dur ratllat i una capa de maionesa.
Posem una altra capa de pa i pressionem amb la ma perquè quedi ben impregnat.
Posem una altra capa amb el mateix farcit, posem la capa de pa i tornem a pressionar.
Si es vol, es pot fer una altra capa, però amb dues ja queda bé.
Acabem sempre amb una capa de pa, que untarem amb tomàquet fregit.
Fiquem el pastís a la nevera i el deixem reposar, com a mínim 1 hora.
També el podem fer el dia abans, així quedarà mes impregnat.
Tallem l'enciam en juliana.
Desmotllem el pastís, el cobrim amb maionesa i li posem per sobre l'enciam tallat en juliana.
El decorem amb rodanxes d'ou dur, que haurem reservat, i amb unes tires de pebrot vermell.
30min
Notes
Aquest pastís és ideal per l'estiu i la primavera, però jo el faig tot l'any. Sempre queda molt bé.
Etiquetes:
Pastis de tonyina Pastissos salats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
27259 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua