Empanada de la "Rosarito"

Ingredients

Ingredients per la massa:

  • 200 ml Vi blanc.
  • 200 ml d'Oli.
  • 1 Culleradeta de mantega.
  • 15 g de llevat en pols.
  • Sal.
  • Farina (la que admeti).

Ingredients pel farcit:

  • 2 Cebes.
  • 2 Pebrots Vermells.
  • 2 Pebrots Verds.
  • 6 Llaunetes de tonyina (natural/oli).
  • 4 Ous dussos.
  • 1 Pot tomaquet triturat.

Altres:

  • 1 Ou

12 racions

Utensilis

Corró.
Pincell.

Elaboració

Inicialment prepararem la massa i mentres fem el farcit la deixem reposar.

Massa:

1. Barrejar el vi i l'oli a un bol, afegir-hi la mantega (desfeta) i un polsim de sal.
2. Afegir-hi una mica de farina i el llevat, continuem barrejant.
3. Anem tirant-hi tota la farina que admeti, es a dir, fins que ja no s'ens enganxi al dits. (es aconsellable fer aquest procés al marbre per poder treballar millor la massa)
4. Deixem reposar, a temperatura ambient tapat amb un drap, mentres preparem el farcit.

Farcit:

1. Tallem les verdures al gust.
2. sofregim la ceba, un cop daurada, afegim tot el pebrot.
3. Quant tinguem totes les verdures fetes, afegim les llaunes de tonyina (sense l'oli)i el pot de tomàquet triturat (al gust).
4. Piquem els ous dussos i els afegim a la barreja anterior.

Empanada:

1. Pre-escalfar el forn (posició: abaix, temp.: màxim).
2. Posem paper vegetal a la placa del forn.
3. Repartim la massa en dos meitats, amassem una de les boles i l'aplanem amb el corró, fins a tenir una capa fina.
4. Posem la massa aplanada a la placa del forn, amb compte no es trenqui.
5. A sobre la massa i posem el farcit, deixant uns 1,5 cm sense farcir a tot el volt.
6. De la segon meitat de la massa reservem 1/6 part i,de nou, el tros més gran, l'amassem, l'aplanem amb el corró, fins a tenir una capa fina.
7. Cubrim amb aquesta capa el farcit més els 1,5 cm de tot el voltant.
8. Dobleguem tot el perímetre de la massa sense farcit cap a dalt i el segellem amb una forquilla.
9. Amb la 1/6 part de la massa resservada, decorem la part superior de l'empanada amb el motiu que es vulgui (dibuixos, letres,...), ho treballarem com si fos plastelina.
10. Amb un pincell de cuina, pintem amb un ou batut tota la superficie de la empanda incloent-hi els motius afegits.
11. Enfornem a 210ºC uns 25 min. canviarem a grill els darrers 5 min per tal que agafi un color daurat.

2h

Notes

· Es pot substituir la placa del forn per una safata metal·lica d'un sol ús.
· Tant es pot menjar freda con calenta.
· També es poden fer empanades individuals (crestes) fent més meitats de la massa i repartint el farcit.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

890 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!