Empanada de pasta de full farcida amb carn, botifarra negra i ous bullits

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de carn magre de porc
  • Tres talls de cansalada de papada
  • Una botifarra culana negra
  • Dos ous bullits
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Una ceba tendra picolada
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • 200 grams de formatge de bola ratllat
  • Dues plaques de pasta de full
  • Conyac

6 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb un full de paper sulfurat
Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta
Una safata de cartró rectangular amb blonda
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Un pinzell
Un ratllador
Un cassó mitjà
Un estri per tallar els ous bullits

Elaboració

Primerament, espolsem farina en el marbre de la cuina i amb el corró estirem les dues plaques de pasta de full, i tot seguit les punxem amb l'altre corró.
Seguidament, fiquem una de les plaques damunt la placa del forn amb un full de paper sulfurat i ho reservem.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous deu minuts, i un cop cuits, els pelem i amb l'estri per tallar, els tallem en rodanxes, i els reservem.
A continuació, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada i la barreja de carn magre i cansalada, amb un polsim de sal i pebre negre en pols.
Quan la barreja comença a estar fregida, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i una copa de conyac, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts, i ja ho podrem retirar del foc.
Tot seguit, repartim la barreja per tota la placa de full que tenim a la placa del forn, i seguidament tallem la botifarra negre en rodelles i l'escampem per damunt la barreja de les carns, i tot seguit repartim les rodanxes dels ous bullits, i amb l'altre placa de pasta de full ho tapem, retallem les vores perquè quedin igualades, ho pintem amb els ous batuts, i amb una forquilla segellem totes les vores de la coca, i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full ja és ben daurada.
Seguidament, ho apartem del forn i afegim el formatge de bola ratllat pel damunt, i ho tornem a enfornar a 180º, fins que veiem que el formatge ja està desfet i daurat, i ja ho podrem treure del forn i posar-ho a la safata de cartró, per servir-ho a taula.

1h 30min

Notes

Quan anem a comprar la carn magre de porc i la cansalada, demanem que ens treguin la cotna de la cansalada, i que ens ho passin tot plegat per la trinxadora.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

884 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!