Tiramisú (sense ou)
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 g Formatge Mascarpone
- 500 ml Nata liquida (per montar)
- 1 Pa de pessic (amb 2 pisos n’hi ha bastant)
- Cacau amarg en pols
- Cafè (de cafetera)
- Licor dolç: Amaretto, Brandy, Conyac ...
- Sucre
10 racions
Elaboració
1. Fem una cafetera gran (12 pers. aprox.)
2. Un cop feta , l’avoquem a una gerra i l’hi afegim el sucre i el licor que vulguem al nostre gust (fem un macro-cigaló), després ho deixem refredar.
3. Mentre que es refreda el cafè, muntem els 500ml de nata.
4. A la nata muntada li afegim el 500g de Formatge Mascarpone, i ho barregem tot suaument i evitant els grumolls.
5. Separem la base del pa de pessic en 2 parts, emborratxem la base amb el cigaló, hi posem bastant, fins que veiem que la massa no et pot absorbir-ne més.
(OJO!! El motllo serà el definitiu, un cop fet no es pot desemmotllar)
6. Hi posem per sobre la barreja de la nata + el mascarpone, ho estenem bé i hi posem l’altra pis del pa pessic.
7. Tornem a fer el mateix procés, emborratxem el pa de pessic i hi estenem una altra capa de la barreja de nata i mascarpone.
8. Ho posem a la nevera.
9. Abans de servir-lo l’empolvorarem amb el cacau amarg.
1h
Notes
El pa de pessic contra més sec millor (el compro al super ja fet), així al empapar-se no es desfarà tant.
En cas de no trobar pa pessic i no voler fer-l'ho, es pot susbtituir per "Sobaos".
Etiquetes: Amaretto Cacau amarg Mascarpone Nata Tiramisú Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8400 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.