Tiramisú (sense ou)

Ingredients

  • 500 g Formatge Mascarpone
  • 500 ml Nata liquida (per montar)
  • 1 Pa de pessic (amb 2 pisos n’hi ha bastant)
  • Cacau amarg en pols
  • Cafè (de cafetera)
  • Licor dolç: Amaretto, Brandy, Conyac ...
  • Sucre

10 racions

Elaboració

1. Fem una cafetera gran (12 pers. aprox.)
2. Un cop feta , l’avoquem a una gerra i l’hi afegim el sucre i el licor que vulguem al nostre gust (fem un macro-cigaló), després ho deixem refredar.
3. Mentre que es refreda el cafè, muntem els 500ml de nata.
4. A la nata muntada li afegim el 500g de Formatge Mascarpone, i ho barregem tot suaument i evitant els grumolls.
5. Separem la base del pa de pessic en 2 parts, emborratxem la base amb el cigaló, hi posem bastant, fins que veiem que la massa no et pot absorbir-ne més.
(OJO!! El motllo serà el definitiu, un cop fet no es pot desemmotllar)
6. Hi posem per sobre la barreja de la nata + el mascarpone, ho estenem bé i hi posem l’altra pis del pa pessic.
7. Tornem a fer el mateix procés, emborratxem el pa de pessic i hi estenem una altra capa de la barreja de nata i mascarpone.
8. Ho posem a la nevera.
9. Abans de servir-lo l’empolvorarem amb el cacau amarg.

1h

Notes

El pa de pessic contra més sec millor (el compro al super ja fet), així al empapar-se no es desfarà tant.
En cas de no trobar pa pessic i no voler fer-l'ho, es pot susbtituir per "Sobaos".


Etiquetes:             Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8400 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Josep, els cuiners, també fem servir els melindros, per fer el tiramisú. Una abraçada. Quim Lleonart.
Josep G. Carbonell diu:
Gràcies Quim per l'apunt, veritablement no els vaig contemplar a les opcions al pa de pessic. M'alegro que t'hagi agradat la recepta.
Una abraçada! Josep G. Carbonell

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: