Tiramisú de Poma

Ingredients

  • Per una forma de 2 litres
  • 2 dl de suc de poma
  • La ratlladura i suc d’una llimona
  • 1 sobre de sucre de vainilla
  • 700 g de pomes pelades,
  • 4 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • 500 g de mascarpone
  • 4 clares d'ou, batudes
  • 150 g de llengües de gat (melindros)
  • 6 cullerades de Calvados o suc de poma
  • 2-4 cullerades de cacau en pols

6 racions

Elaboració

Barreja en una cassola el suc de poma, el suc i la ratlladura de llimona i el sucre de vainilla. Ratlla les pomes amb el ratllador directament en el líquid. Bull un moment i deixa refredar completament.
Bat els rovells d'ou i el sucre fins que la barreja estigui suau i esponjosa. A continuació afegeix el mascarpone, i després molt suaument les clares batudes.
Col l’oca la meitat de les llengües de gat en la safata, humiteja les amb Calvados o suc de poma i estén la meitat de la massa de poma i mascarpone per sobre de les llengües de gat. Col•loca la resta de galetes i a sobre la resta de la massa de mascarpone i poma, allisa bé la superfície.
Cobreix el tiramisú i reserva-ho almenys 6 hores a la nevera. Abans de servir s'empolvora amb cacau.
En lloc de cacau es poden posar 100 g d'avellanes triturades o laminades, amb 2-3 cullerades de sucre en pols en una paella, perquè es caramel•litzin lleugerament. Després de refredar, empolvorar sobre el tiramisú.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1863 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

4 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amigues i amics del Fòrum:
Tanco el xiringuito fins a finals de Març, faig una escapadeta per Catalunya, anire passant alguna recepta.
Una forta abraçada per a tots i totes
Joan.c
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, que tinguis molt bon viatge i si bens per Reus, ja saps on trovar-me. Una forta abraçada. Quim.
Marta B diu:
Molt bon viatge.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Que ho passis molt bé per Catalunya, Joan, una abraçada!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!