TiramisĂș (italia)

Categoria:
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 500 gr de formatge mascarpone
  • 16/28 melindros ( tipus de "soletilla" de pastisseria o forn son els bons)
  • Una cafetera de 6 tasses mĂ­nim amb cafĂš
  • 100 gr de sucre
  • 4 ous separant la clara del rovell
  • Xocolata amarga en pols de qualitat
  • Xocolata negra de qualitat
  • Important que tots els ingredients siguin de bona qualitat

10 racions

ElaboraciĂł

Apunts previs- Recepta de una nona italiana
1- Aquest tiramisĂș es fa sense alcohol, el que ho vulgui pot afegir ron i licor de taronja al cafĂš
2- Els melindros han d'estar el més secs possibles
3- Molt abans de començar la recepta es fa el cafÚ per a que quan tinguem que treballar estigui fred
PreparaciĂł
1.En un bol posem els rovells dels 4 ous i tot el sucre menys una cullerada i el batem molt fins que canviï de color amb unes batedor de barilles ha de quedar un color grog pàl·lid; una vegada l'operació esta enllestida posem el formatge mascarpone i amb la mateixa barilla el barregem.
2. En un altre bol posem les clares i la cullerada de sucre que ens queda i les batem fins arribar al punt de neu. Quan tenim les dos "mases" fetes, hem d'incorporar les clares dins dels rovells amb el mascarpone, feu anar un batedor de barilles i fer la barreja sempre movent de baix a dalt per no trencar l'aire que em fet amb les clares a punt de neu.
3. Posem un motlle dels que s'obren ( el meu es d'uns 21 cm d'ample) ara es tracta de fer un pisos de els melindros mullats amb cafÚ i un pis de la massa del mascarpone, abans de començar la 2 capa hem de cobrir tot amb la xocolata amarga amb pols, ha de quedar tot ben cobert, jo també i poso xocolata negra ratllada; a la segona capa hem de fer el mateix mullar els melindros al cafÚ sense deixar que es desfacin, i una vegada ja tenim una capa coberta de melindros posar la resta de la massa del mascarpone, cobrir tot amb pols de xocolata amarga i xocolata negra ratllada.
Deixar mĂ­nim 8 hores a la nevera, i jo personalment ho tapo.
Abans de servirlo ho trec de la nevera per aq ue no sigui tant fred.
A l'estiu no es recomana fer-ho ja que els ous estĂĄn sense cuinar.
Buon appetito!!

45min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: TiramisĂș (italia)

Enllaça aquesta recepta:

12646 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



5 comentaris:

Charo diu:
Me encanta. La probarem.
Ester Collado diu:
t'agradarĂ  Charo!
em dius quelcom ok?? i grĂ cies!!
Jordi Bosch Negre diu:
EstĂ  molt be aquesta recepta de tiramisĂș, jo hem pensso que tambĂ© la provarĂ© de fer.
X Xipi diu:
Ja he provat la recepta i m'ha agradat molt!!

La vull tornar a fer i provar de posar-hi una mica de Contreau. Et volia fer una pregunteta, en quin moment del procés hi posaries el licor i quina quantitat més o menys.

Moltes GrĂ cies.
Ester Collado diu:
perdona X Xipi feia dies que no entrava al meu espai...perdĂł el retard!!
jo afegiria el contreau al café on es remullen els melindros!!
i repeteixo perdona'm!!!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!