Tiramisú italià
Recepta d'una "nona" italiana.
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Itàlia
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 gr de formatge mascarpone
- 16/28 melindros (tipus de "soletilla" de pastisseria o forn son els bons)
- Una cafetera de 6 tasses mínim amb cafè
- 100 gr de sucre
- 4 ous separant la clara del rovell
- Xocolata amarga en pols de qualitat
- Xocolata negra de qualitat
- Important que tots els ingredients siguin de bona qualitat
10 racions
Elaboració
Apunts previs:
1- Aquest tiramisú es fa sense alcohol, el que ho vulgui pot afegir rom i licor de taronja al cafè
2- Els melindros han d'estar el més secs possibles
3- Molt abans de començar la recepta es fa el cafè per a que quan tinguem que treballar estigui fred
Preparació:
1.En un bol posem els rovells dels 4 ous i tot el sucre menys una cullerada i el batem molt fins que canviï de color amb unes batedor de barilles ha de quedar un color grog pàl·lid; una vegada l'operació està enllestida posem el formatge mascarpone i amb la mateixa barilla el barregem.
2. En un altre bol posem les clares i la cullerada de sucre que ens queda i les batem fins arribar al punt de neu. Quan tenim les dos "masses" fetes, hem d'incorporar les clares dins dels rovells amb el mascarpone, feu anar un batedor de barilles i fer la barreja sempre movent de baix a dalt per no trencar l'aire que em fet amb les clares a punt de neu.
3. Posem un motlle dels que s'obren (el meu es d'uns 21 cm d'ample) ara es tracta de fer un pisos de els melindros mullats amb cafè i un pis de la massa del mascarpone, abans de començar la 2 capa hem de cobrir tot amb la xocolata amarga amb pols, ha de quedar tot ben cobert, jo també i poso xocolata negra ratllada; a la segona capa hem de fer el mateix mullar els melindros al cafè sense deixar que es desfacin, i una vegada ja tenim una capa coberta de melindros posar la resta de la massa del mascarpone, cobrir tot amb pols de xocolata amarga i xocolata negra ratllada.
Deixar mínim 8 hores a la nevera, i jo personalment ho tapo.
Abans de servir-lo ho trec de la nevera per a que no sigui tant fred.
A l'estiu no es recomana fer-ho ja que els ous estan sense cuinar.
45min
Etiquetes:
Italia
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
15687 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
perdona X Xipi feia dies que no entrava al meu espai...perdó el retard!! jo afegiria el contreau al café on es remullen...
Felicitats Nani!!! Des de La Seu d'Urgell... Ester
Hola Carme! t'asseguro que es super fàcil de fer i queda molt bé!! ja em diràs alguna cosa . Gràcies per llegir-me...
t'agradarà Charo! em dius quelcom ok?? i gràcies!!