Sopa de ceba

Ingredients

  • 2 cebes mitjanes i dolces( de figueres)
  • 2 chalottes
  • 1 ou per persona (opcional)
  • 100gr de formatge ratllat gruyere o emmental,
  • 1 l de brou de verdures
  • pa torrat del dia abans
  • Oli i una cullerada de mantega

4 racions

Elaboració

Pas 1- Tallerem les chalottes i les cebes el més primet que puguem ( de vegades va bé fer-ho amb una mandolina si no és té prou mà amb el ganivet)
Pas 2- Amb una olla posarem la mantega i una mica d'oli, i quan estigui calent abocarem les cebes tallades.
Pas 3- Sofregir fins que la ceba estigui daurada NO cremada
Pas 4- Jo hi poso crostons de pa torrat i barrejo.
Pas 5 -Abocar el brou de verdures ( també hi podeu posar simplement aigua) ho cobrierm i deixarem que cogui a foc lent entre 15 i 20 minuts.
Pas 6- Repartir la sopa amb cassoletes que puguin anar al forn., el que vulgui un ou s'ha de posar en aquest moment. Posar una llesca de pa torrat a sobre de la sopa i cobrirem amb molt formatge ratllat.
pas 7- Gratinar i servir ben calent

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6119 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: