Pasta amb llenties a la siciliana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia → Sicília
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 75 grams d'espaguetis tallats en tres o quatre trossos
  • Un quart de pastanaga
  • Un quart de tija d'api
  • Un quart de ceba
  • Mitja fulla de llorer
  • Mitja fulla de sàlvia
  • Mitja branqueta de romaní
  • 1 pot (400 grams) de llenties cuites
  • Brou lleuger de verdures o aigua
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d'oliva

2 racions

Elaboració

1. Comencem posant a coure la pasta en aigua bullint amb sal fins que quedi al dente.
2. Mentrestant en una cassola fregim a foc lent la pastanaga, l'api i la ceba i hi tirem també les fulles de llorer, sàlvia i romaní.
3. Afegim a la cassola les llenties de pot (ben esbandides sota l'aixeta) i refoguem uns minutets. Seguidament hi tirem una mica de brou de verdures perquè al final ens quedi el plat caldoset.
4. Incorporem la pasta escorreguda i deixem fer tot plegat una mica vigilant que no ens quedi sec (podem afegir-hi més brou o aigua).
5. Treiem les fulles aromàtiques i servim els espaguetis amb llenties amb una empolvorada de pebre negre acabat de moldre i oli d'oliva verge.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

531 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!