Shakshuka

Ingredients

  • 2 pebrots vermells i 2 de grocs
  • 1 gra d'all
  • 5 tomàquets grans, madurs (sencers i pelats)
  • ½ culleradeta de coriandre
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cebes blanques, grosses
  • 2 cullerades de pasta d'harissa
  • 1 cullerada de fulles de farigola fresca
  • 1 grapat de julivert de fulla plana i coriandre
  • 2 fulles de llorer
  • 2 cullerades de sucre morè
  • Pebre de caiena
  • Alguns fils de safrà
  • 8 ous
  • Iogurt grec
  • Pita o pa blanc, per sucar.

4 racions

Elaboració

Talla les cebes en tires fines, renta els pebrots, treu les llavors i talla en tires d'una amplada de 2 cm.
Pica grosserament els tomàquets i les herbes i pica finament els alls.
Rosteix les llavors de coriandre en una paella sense greix, durant 2 minuts, afegeix l'oli d'oliva i les cebes i salta durant 5 minuts.
A continuació, agrega l'all, els pebrots, el sucre i les herbes i cuina a foc fort durant 10 minuts.
A continuació, afegeix els tomàquets, la pasta harissa i el safrà, assaona amb una mica de caiena, sal marina i pebre negre del molí.
Redueix el foc i cuina a foc lent durant uns 15 minuts.
Per obtenir una consistència de salsa, afegeix una mica d'aigua de tant en tant.
Prova com està de gust, el gust ha de ser fort i picant.
Distribueix la salsa en 4 cassoles petites, escalfa i forma amb una cullera 2 pous, en cada pou fes lliscar 1 ou sencer.
Cobreixi i deixa escalfar a foc lent durant uns 10 minuts.
Posa les cassoletes directament sobre la taula.
Serveixi amb iogurt o crema de formatge, coriandre fresc i pa blanc per sucar.

Notes

Shakshuka és originari de Tunísia i és molt popular a tot l'Orient Mitjà, especialment a Israel. Allà s'ha convertit en un plat típic de l'esmorzar. I com que la cuina de Llevant està a punt de conquistar el món sencer, el Shakshuka arriba a les nostres taules com a esmorzar o per dinar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1902 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Moisés de Tomás Rivas diu:
Ostres! Aquesta me la miraré Joan. Jo tinc la recepta de la shakshuka israeliana (esmorzar típic de forquilla i ganivet d'Israel) però no coneixia aquesta recepta suïssa.
Moisés de Tomás Rivas diu:
Per cert on dius que vius, a Frankenstein?
Joan Corminas diu:
Amic Moisès:
Jo no visc a Frankenstain, sinó a Freienstein, és un poblet del cantó de Zuric, distant uns 15 quilòmetres de la ciutat de Zuric, pots mirar per internet, i veuràs algunes fotos del meu poble
Amb una forta abraçada Joan.c

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: