Bacallà Espiritual
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						Recepta per forn
						Típica de:  Portugal → Lisboa
 Portugal → Lisboa
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 600 grs de Bacallà
- 2 Patates
- 400 ml de Salsa Beixamel
- 2 Pastanagues
- 1 Ceba
- 1 gra d'all
- 1 Full de Llorer
- Oli d'Oliva
- 80 grs de formatge Parmesà ratllat
- Mantega
- Nou Moscada
- Sal
- Julivert
Elaboració
							Dessalem el bacallà amb 36 hores d'antelació, en aigua freda, canviant-li d'aigua diverses vegades durant aquest temps. Quan anem a utilitzar-lo, posem aigua en una cassola i introduïm el bacallà. El escalfem sense que arribi a bullir i ho deixem per espai de 10 minuts. Passat aquest temps el traiem, el escorrem bé i deixem refredar. Pelem les patates, les rentem i les tallem per fer patates palla, amb ajuda d'una mandolina. Posem abundant oli en una paella, l'escalfem i anem fregint les patates de poques en poques, perquè no s'enganxin entre elles. Les anem traient a un colador que posem damunt d'un paper absorbent, perquè absorbeixi l'excés d'oli. D'aquesta manera no s'estoven i quedaran cruixents. Salem una mica al finalitzar. Preparem una beixamel com de costum i hi afegim nou moscada. Podem fer-la amb una mica de brou de peix perquè resulti més saborosa. Tallem la ceba a la juliana i ratllem les pastanagues. Trossegem el julivert i l'all molt picadets. Posem oli en el fons d'una paella i afegim la ceba. Remenem i deixem pochar. Incorporem l'all i la fulla de llorer. Deixem a foc suau fins que la ceba estigui tendra, però sense arribar a agafar color. Llavors incorporem la pastanaga, i assaonem amb una mica de sal i nou moscada. Remenem bé i deixem uns 8 minuts perquè es faci la barreja lentament. Mentrestant netegem els trossos de bacallà, els traiem la pell i les espines i els separem en resquills (lascas). Traiem la fulla de llorer a les verdures i afegim el bacallà. Remenem i deixem cuinar de 2 / 3 minuts. Preescalfem el forn a 190 graus amb gratinador. Posem en una safata de forn les verdures pochadas amb el bacallà. Per sobre posem les patates fregides. Remenem tot una mica i cobrim amb la beixamel. Empolvorem de formatge ratllat i unes nous de mantega i ho posem al forn a gratinar. Quan la superfície estigui ben daurada, el traiem i empolvorem de julivert picat. Ho deixem reposar 5 minuts i servim immediatament.
														
Notes
La recepta és impressionant. És una recepta típica de Lisboa, que es pot trobar a molts restaurants. En aquest cas es basa en la recepta del xef Hernani Ermida. Als que us agradi el bacallà no dubteu a provar-la. Saborosa, lleugera, molt completa i ideal també, per posar-la en cassoletes individuals en uns entremesos o un aperitiu.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2119 visites.
 2119 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 Joan Corminas
 Joan Corminas![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  50 min.
 50 min. 
  Bunyols
 Bunyols 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram