Mongetes de Balaguer, estofades

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:      
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 600 grams de mongetes de Balaguer
  • Una cua de porc, tallada a trossos regulars
  • Una orella de porc, tallada a tires regulars
  • Tres tires de costella de porc, tallades a trossos regulars
  • Una botifarra culana, negre
  • Una ceba pelada, tallada en dues meitats
  • Una cabessa d'alls, sencera
  • Dues fulles de llorer
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua mineral
  • Tres alls pelats, i laminats
  • Una cullerada de pebre vermell, dolç
  • Una culleradeta de bicarbonat

6 racions

ElaboraciĂł

Primer de tot, posem les mongetes en remull la nit abans, amb una culleradeta de bicarbonat.
En el moment de fer-les, les rentem amb aigua freda, i les posem a l'olla, amb una mica de sal, un bon raig d'oli d'oliva, i tots els ingredients : Les mongetes, la cua, l'orella, la costella, la ceba, el llorer, la cabessa d'alls sencera, i l'aigua necessaria perqué es coguin. A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i ho reservem.
Anem vigilant les mongetes, per si els hi manca aigua, i quan són gairebé cuites, els hi afegim: els alls sofregits, i la botifarra negre, i deixem que s'acabi de coure tot plegat.
Tot seguit, corregim de sal, i ja les podrem treure a taula.

1h

Notes

A Catalunya, hi ha moltes varietats de mongetes, apreciades pel seu valor gastronĂČmic, perĂł algunes destaquen una mica mĂ©s, per damunt d'altres, ja bĂ© sigui, per la terra de conrreu, l'aigua que les regguen, etc. Tenim : les mongetes del Ganxet, les mongetes del Barco, les mongetes de Santa Pau, i tenim les mongetes de Balaguer, a la Noguera, que sĂłn unes mongetes molt grosses, de tamany, i un veritable plaer a la cuina, tant per qui les cuina, com per qui se les menja. No podem tampoc oblidar-nos, de les mongetes que conreen en el poble de La FebrĂł, a les muntanyes de Prades, ( a la provincia de Tarragona), que sĂłn especials, potser per la vermellĂł de la terra que hi ha en aquest lloc, o potser per l'altitud del poble en si mateix, la veritat, Ă©s que sĂłn tambĂ©, unes mongetes excel·lents.


Etiquetes: NingĂș ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Mongetes de Balaguer, estofades

Enllaça aquesta recepta:

1872 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Voldria donar les gracies, a : receptes.cat, a xocolates Torras, i a totes i tots els internautes de receptes.cat, per haver-me votat com a millor recepte, del més de Setembre. Gracies a tots i totes. Una abraçada ben forta. Quim.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!