Mousaka d'alebreginia
Recepta per forn
Típica de: Grècia
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 g d'alberginies
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 250 g de carn picada de porc
- 250 g de carn picada de vedella
- 150 ml de vi negre
- 1 pot de tomàquet triturat de 1/2 kg
- Farigola en pols
- 300 ml de llet
- 3 ous
- Formatge ratllat
- Oli, sal i pebre
- Farina
8 racions
Elaboració
Talleu les albergínies a rodanxes una mica gruixudes, saleu-les i deixeu-les en un colador per treure'n l'amargor.
En un cassó comenceu a fer el sofregit, primer la ceba picada, quan sigui quasi cuita, afegir-hi l'all picat i desprès la carn, poseu-hi sal i pebre, aneu removent fins que perdi el color de cran crua, afegir-hi el tomàquet i la farigola. Quan arrenqui el bull poseu-hi el vi i deixeu-ho coure lentament durant 20 minuts.
Passeu les rodanxes d'alberginia per farina i fregiu-les. Col·loqueu-ne una capa en una safata que pugui anar al forn i aneu intercalant capes de carn amb capes d'alberginia. S'ha d'acabar amb una capa d'alberginia..
Bateu els ous i la llet, saleu-ho i tireu la barreja per damunt de les albergínies.
Empolseu-ho amb el formatge ratllat i poseu-ho al forn durant uns 25 minuts i desprès gratineu-lo.
Se serveix en la mateixa safata.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
2612 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.