Lioneses de nata

Ingredients

  • 150 g de nata per montar
  • 2 cullerades de sucre
  • 125 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • 75 g de farina
  • 2 ous grossos
  • 100 g de xocolata negra
  • Sucre llustre

4 racions

Utensilis

Batedora per montar nata

Elaboració

Calenteu el forn a 190ºC dalt i baix.
Disposeu en un cassó la llet, la mantega, una culleradeta de sucre i una mica de sal.
Calenteu-lo a foc mig i quan comenci a bullir, afagiu-hi la farina tamissada tota de cop. Coeu-ho uns segons, remenant-ho amb una espátula de fusta, fins que es formi una bola de massa que es desenganxi de les parets del cassó. Aparteu-ho del foc, deixeu que perdi una mica la escalfor, i afegiu-hi els ous un en un, espereu a posar-hi el segons fins que el primer estigui ben integrat, sense deixar de remenar.
Poseu la massa en una maniga pastisera i formeu boletes damunt la safata del forn folrada amb paper de forn. Deixeu-ho coure uns 20 minuts, fins que estiguin ben hinflats i daurats. Retireu-los i deixeu-los refredar.
Bateu la nata i quan comenci a espessar, poseu-hi una cullerada de sucre i continueu baten fins a montarla.
Poseu la nata en una maniga pastissera amb broquet de punxes.
Feu un tall a les boletes i ompliu-les de nata amb la maniga pastissera.
Reserveu-les fins el momento de servir i a la nevera.

1h

Notes

Quan el forn es posa dalt i baix, la safata s'ha de posar cap avall del forn, ja que la resistencia de dalt domina més.
Si teniu ventilador millor.


Recepta de cuina de Lioneses de nata
per Joan R. Carbonell

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2087 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: