Lioneses de nata

Ingredients

  • 150 g de nata per montar
  • 2 cullerades de sucre
  • 125 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • 75 g de farina
  • 2 ous grossos
  • 100 g de xocolata negra
  • Sucre llustre

4 racions

Utensilis

Batedora per montar nata

Elaboració

Calenteu el forn a 190ºC dalt i baix.
Disposeu en un cassó la llet, la mantega, una culleradeta de sucre i una mica de sal.
Calenteu-lo a foc mig i quan comenci a bullir, afagiu-hi la farina tamissada tota de cop. Coeu-ho uns segons, remenant-ho amb una espátula de fusta, fins que es formi una bola de massa que es desenganxi de les parets del cassó. Aparteu-ho del foc, deixeu que perdi una mica la escalfor, i afegiu-hi els ous un en un, espereu a posar-hi el segons fins que el primer estigui ben integrat, sense deixar de remenar.
Poseu la massa en una maniga pastisera i formeu boletes damunt la safata del forn folrada amb paper de forn. Deixeu-ho coure uns 20 minuts, fins que estiguin ben hinflats i daurats. Retireu-los i deixeu-los refredar.
Bateu la nata i quan comenci a espessar, poseu-hi una cullerada de sucre i continueu baten fins a montarla.
Poseu la nata en una maniga pastissera amb broquet de punxes.
Feu un tall a les boletes i ompliu-les de nata amb la maniga pastissera.
Reserveu-les fins el momento de servir i a la nevera.

1h

Notes

Quan el forn es posa dalt i baix, la safata s'ha de posar cap avall del forn, ja que la resistencia de dalt domina més.
Si teniu ventilador millor.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

696 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!