Pastis de crema cremada

Ingredients

Pa de pessic:

  • 4 ous
  • 125 g de farina
  • 125 g de sucre
  • 1 culleradeta de llevat
  • Ratlladura de llimona

Gema:

  • 3 ous
  • El mateix pes dels ous de sucre

Decoracio:

  • 200 g de nata montada
  • Sucre per cremar

Farcit:

  • 1 pot de melmelada d'albercoc
  • Ametlla granet torrada
  • 2 cullerades de conyac

8 racions

Elaboració

Fer el pa de pessic, coure 30 minuts i deixar refredar.
Prepareu una gema tova, en un cassó que no s'enganxi en el fons, es trenquen els ous sencers, s'afegeix el sucre i es barreja primer amb un batedor i després es posa al foc i es va removent continuament amb una espatula de fusta suaument i quan arrenqui el bull deixar coure uns segons i retirar del foc. Seguidament, agafar el batedor i donar-li una bona batuda i a continuació abocar-ho sobre el marbre, perque es refredi una mica.
Tallar el pa de pessic per la meitat, la part de baix l'untarem amb una capa lleugera de gema i a sobre posarem la melmelada barrejada amb el conyac. Posar la part de dalt i cobrir tot el pastís amb la resta de la gema, posarem sucre per sobre i el cremarem amb la planxa de cremar.
Quan estigui fred, feu un adorno amb la nata. Aquest pastís es pot congelar.

1h

Notes

Es millor tenir un cremador electric, va més rapid.
Veureu que no he posat la nata, es perquè encara era calent i la nata s'hagués desfet.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8269 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: