Coca de Llavaneres
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 2 Plaques de pasta de full rectangulars
- 3 Clares d'ou
- 20 g d'ametlla mòlta
- 500 g de Crema astissera
- Un grapat de pinyons
- Sucre per empolvorar
- Sal
2 racions
Utensilis
Corró d'allisar pasta.
Elaboració
Com bon veí de Llavaneres, sóc d'Arenys de Munt, els hi dedico.
Estenem una placa de pasta de full i amb un corró la allisem
deixant-la ben fina.
Posem la placa en una safata per al forn amb paper d'enfornar
Punxem la placa amb una forquilla i hi posem una capa de crema
pastissera per sobre.
Ho allisem bé procurant que no arribi a les vores
Allisem l'altra placa i la posem sobre de la crema pastissera
Amb un ganivet tallem les vores perquè quedi ben recta i la punxem per sobre.
Muntem les clares a punt de neu, afegint una mica de sal abans de muntar-les
perquè sigui més fàcil.
Amb una espàtula distribuïm les clares muntades i ho allisem.
A continuació posem l'ametlla mòlta per sobre i hi afegim els pinyons i ho
espolvorem amb abundant sucre per sobre
Amb un ganivet tancarem les vores de la coca perquè no surti la crema pastissera.
Preescalfem el forn a 200 º centígrads per dalt i baix
Posem la coca al forn i la deixem coure durant uns 30 minuts.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1668 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies