Coca de pastanaga
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Inexperts

Ingredients
Secs:
- 250g de farina d'arròs o d'espelta blanca
- 1 sobre de llevat ROYAL
- 1 pessic (1mm3) de clau d'olor en pols
- 15 mm3 de canyella de Ceylan en pols
- 100g de sucre panela i un pessic de sal
Humits:
- 3 ous grossos o 4 petits
- 400g de pastanaga ratllada
- 100g de coco sec ratllat
- Un tros de gingebre fresc ratllat
- 100g d'oli d'oliva 0'4 o oli de coco
- 100g de nous esmicolades
10 racions
Elaboració
Encendre el forn a 180º. Preparar la safata per la coca, la millor manera és posar paper vegetal a la base, untar el paper i les parets de la safata i empolsinar amb la mateixa farina que es fa servir per la coca.
Barrejar en un bol els ingredients SECS i passa-ho per un colador fi per tamisar-ho.
En un bol ben gros batre els ous amb varilles, afegir tots els ingredients HUMITS i barrejar-ho molt bé, amb llengua, de baix cap dalt. Incorporar el bol de SECS al de HUMITS a poc a poc, integrant-ho bé de la mateixa manera.
Abocar la preparació en la safata, donar-li uns cops sobre el marbre perque no quedi aire i posar a mitja alçada del forn, durant mitja hora.
Punxar-ho amb un escuradents i si surt net, ja està cuit, sinó deixar-ho una mica més. Treure del forn, repassar vores amb un ganivet de punxa i gírar-la de cop sobre el marbre. Quant es refredi una mica, donar-li la volta sobre el lloc on servir-la.
1h
Notes
Si és per berenar, fer-ne talls regulars i embolicar amb un tovalló de paper. Si és per postres, es pot empolsinar sucre glaç, o es pot servir en un platet amb una quenelle de nata sense sucre o de mousse de castanyes. Es pot servir un shot de vi dolç o licor.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
39 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.