Coca de pastanaga

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Secs:

  • 250g de farina d'arròs o d'espelta blanca
  • 1 sobre de llevat ROYAL
  • 1 pessic (1ml) de clau d'olor en pols
  • 15 ml de canyella de Ceylan en pols
  • 100g de sucre panela i un pessic de sal
  • 100g de nous esmicolades
  • 100g de coco sec ratllat

Humits:

  • 3 ous grossos o 4 petits
  • 500g de pastanaga ratllada
  • Un tros de gingebre fresc ratllat
  • 100g d'oli d'oliva 0'4, o oli de coco
  • Crema de coco

10 racions

Elaboració

Encendre el forn a 180º. Preparar la safata per la coca, la millor manera és posar paper vegetal a la base, untar el paper i les parets de la safata i empolsinar amb la mateixa farina que es fa servir per la coca.
Barrejar en un bol els ingredients SECS i passa-ho per un colador fi per tamisar-ho.
En un bol ben gros batre els ous amb varilles, afegir tots els ingredients HUMITS i barrejar-ho molt bé, amb espàtula o llengua, de baix cap dalt. Incorporar el bol de SECS al de HUMITS a poc a poc, integrant-ho de la mateixa manera.
Abocar la preparació en la safata untada, donar-li uns cops sobre el marbre perque no quedi aire dins la massa i posar a mitja alçada del forn, durant mitja hora.
Punxar-ho amb un escuradents i si surt net, ja està cuit, sinó deixar-ho una mica més. Treure del forn, repassar vores amb un ganivet de punta i gírar-la de cop sobre el marbre. Quant es refredi una mica, donar-li la volta sobre el lloc on servir-la.

1h

Notes

Si és per berenar, fer-ne talls regulars i embolicar amb un tovalló de paper. Si és per postres, es pot empolsinar sucre glaç, o es pot servir en un platet amb una quenelle de nata sense sucre o de mousse de castanyes. Es pot servir un shot de vi dolç o licor.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

622 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de novembre:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos
Castanyes en almívar
Castanyes en almívar
Postres i dolços
Xampinyons farcits
Xampinyons farcits
Llegums i verdures
Panellets
Panellets
Postres i dolços
Cassoleta de calamars farcits
Cassoleta de calamars farcits
Peixos i mariscos

Veure receptes de novembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: