Puding de bròquil, espàrrecs i bolets
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de bròquil
- 500 grams de gírgoles
- Dos manats d'epàrrecs verds de cultiu
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- 800 c.c. de nata líquida per muntar
- Sis ous sencers
- Nou moscada en pols
- Oli d'oliva
- Mantega
10 racions
Utensilis
Una safata metal·lica fonda pel bany maria
Una pudinera gran
Tres fulls de paper de diari
Una fulla de paper film
Una safata plana de porcellana blanca
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, sofregim les gírgoles salpebrades amb un raig d'oli d'oliva i les reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure el bròquil i els espàrrecs fins que són en el seu punt, i els reservem.
Tot seguit, agafem tant la nata líquida com els ous, i els passem per la batedora elèctrica amb un polsim de sal i nou moscada en pols.
A continuació, engreixem el motlle per fer el púding amb una mica de mantega i la folrem amb el paper film.
Tot seguit, amb l'ajuda d'un ganivet picolem: el bròquil, els espàrrecs i les gírgoles i ho fiquem en el bol de vidre. A continuació, afegim la barreja dels ous i la nata, i ho barregem tot ben barrejat.
Seguidament, omplim el motlle amb aquesta barreja, ho tapem amb les puntes del paper film, i ho fiquem a la safata pel forn amb tres fulls de paper de diari a sota.
Tot seguit, omplim la safata del forn amb aigua fins a la meitat, i ho fiquem a 180º, uns cinquanta minuts, fins que punxem amb un escuradents i surti net.
Ho traiem del forn, deixem que refredi, i ho desclavem en la safata de porcellana, i ja ho podrem servir.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels pudings Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3349 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.