Puding de bròquil, espàrrecs i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de bròquil
  • 500 grams de gírgoles
  • Dos manats d'epàrrecs verds de cultiu
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • 800 c.c. de nata líquida per muntar
  • Sis ous sencers
  • Nou moscada en pols
  • Oli d'oliva
  • Mantega

10 racions

Utensilis

Una safata metal·lica fonda pel bany maria
Una pudinera gran
Tres fulls de paper de diari
Una fulla de paper film
Una safata plana de porcellana blanca
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, sofregim les gírgoles salpebrades amb un raig d'oli d'oliva i les reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure el bròquil i els espàrrecs fins que són al "dente", i els reservem.
Tot seguit, agafem tant la nata líquida com els ous, i els passem per la batedora elèctrica amb un polsim de sal i nou moscada en pols.
A continuació,engreixem la pudinera amb una mica de mantega i la folrem amb el paper film.
Tot seguit, amb l'ajud d'un ganivet picolem: el bròquil, els espàrrecs i les gírgoles i ho fiquem en el bol de vidre. A continuació, afegim la barreja dels ous i la nata, i ho barrejem tot ben barrejat.
Seguidament, omplim la pudinera amb aquesta barreja, ho tapem amb les puntes del paper film, i ho fiquem a la safata pel forn amb tres fulls de paper de diari a sota.
Tot seguit, omplim la safata del forn amb aigua fins a la meitat, i ho fiquem a 180º, uns cincuanta minuts, fins que punxem amb un escuradents i surti net.
Ho traiem del forn, deixem que refredi, i ho desclavem en la safata de porcellana, i ja ho podrem servir.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1255 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

diu:
Voldria fer-lo però tinc un dubte: Paper film o paper de barba? Es que no em quadra un full de film o posar mantega sota el film... Bé, gràcies, desde l'any passat que no treia el nas per aquí...
Beppa Casas diu:
Crec haver perdut un comentari, el repeteixo per si de cas: És film o paper barba?
I un altre: 800cc, o sigui gairebé un litre de nata líquida és desmesurat. Amb un cartró de 250cc n'hi ha de sobres, crec... Salutacions, que des de l'any passat que no treia el nas per aquí!!
Quim Lleonart diu:
Amiga Beppa, en primer lloc és paper film, i en segón lloc 800c.c.no és exagerat, ja que estem parlant d'una pudinera de mida gran, de més d'un litre de capacitat.
Rep una salutació. Quim.
Et diré que ja porto molts anys fent el puding així, i surt perfecte.
Quim Lleonart diu:
Com explico molt bé a la meva recepta, primer engreixem el motlle amb mantega, i després el folrem amb el paper film perquè quan ja estigui cuit sigui més fàcil de desmot-llar.
Espero haver resolt el teu dubte.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!