Canelons d'espinacs a la catalana
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Canelons
						Recepta per forn
						Típica de: Catalunya
						Dieta: 						vegetariana
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Expert
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 2k espinacs frescos
- 80g panses de Corint o bé, panses de nabius
- 100g pinyons país
- 2 Cebes
- 1’5l llet fresca sencera de vaca
- 1 ou per persona
- 2 caixes d'oblees (40 u.)
- Alls, nou moscada, pebre negre, pebre vermell i sal
- Farina
- Mantequilla
- Formatge Emmental ratllat
- Oli d'oliva verge extra
 8 racions
 8 racions
Elaboració
							Posar les panses en aigua o licor
Rentar amb una o dos aigües els espinacs frescos. Coure’ls poc. Triturar amb estri manual o ganivet.
Coure els ous 10 minuts (El temps compta des que l'aigua bull, però no deixar bullir fort, refredar, pelar i passar per aigua. Reservar en nevera en pot de vidre.
Pelar i tallar la ceba, afegir-hi oli, quasi cobrint-la (en el turmix o el braç), triturar i posar a fregir en un cassó. Quan la ceba estigui daurada, abocar-hi la farina, remenant constantment uns vint minuts, afegir la llet calenta remenant amb varetes (esteu al cas que no s’enganxi a la base i es cremi). 
Fregir els alls triturats i els pinyons. Quan agafin color, afegir-hi les panses (sense líquid), coure uns minuts i abocar-ho en un bol gran amb els espinacs triturats, els ous picats o ratllats, la meitat de la beixamel. Barrejar-ho. Tastar. Allargar l'altra meitat de la beixamel, que servirà per napar els canelons. 
Coure les oblees, segons instruccions de la caixa.
Preparar les safates, untades amb oli o amb una lleugera capa de beixamel. 
Cargolar els canelons amb el farcit i anar-los col·locant en fileres. Repartir la beixamel.
Barrejar el formatge ratllat amb una mica de pa ratllat i pebre vermell i repartir-lo. Posar uns bocins de mantega o un raig d'oli per sobre.
Tapar amb film per guardar en nevera o congelador. O posar al forn amb calor a dalt i a baix, per menjar tot seguit.
														
 5h
 5h 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1089 visites.
 1089 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Altres
 Altres Truita
 Truita Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  
 
 Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram