Canelons d'espinacs a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Expert

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2k espinacs frescos
  • 80g panses de Corint o bé, panses de nabius
  • 100g pinyons país
  • 2 Cebes
  • 1’5l llet fresca sencera de vaca
  • 1 ou per persona
  • 2 caixes d'oblees (40 u.)
  • Alls, nou moscada, pebre negre, pebre vermell i sal
  • Farina
  • Mantequilla
  • Formatge Emmental ratllat
  • Oli d'oliva verge extra

8 racions

Elaboració

Posar les panses en aigua o licor
Rentar amb una o dos aigües els espinacs frescos. Coure’ls poc. Triturar amb estri manual o ganivet.
Coure els ous 10 minuts (El temps compta des que l'aigua bull, però no deixar bullir fort, refredar, pelar i passar per aigua. Reservar en nevera en pot de vidre.
Pelar i tallar la ceba, afegir-hi oli, quasi cobrint-la (en el turmix o el braç), triturar i posar a fregir en un cassó. Quan la ceba estigui daurada, abocar-hi la farina, remenant constantment uns vint minuts, afegir la llet calenta remenant amb varetes (esteu al cas que no s’enganxi a la base i es cremi).
Fregir els alls triturats i els pinyons. Quan agafin color, afegir-hi les panses (sense líquid), coure uns minuts i abocar-ho en un bol gran amb els espinacs triturats, els ous picats o ratllats, la meitat de la beixamel. Barrejar-ho. Tastar. Allargar l'altra meitat de la beixamel, que servirà per napar els canelons.
Coure les oblees, segons instruccions de la caixa.
Preparar les safates, untades amb oli o amb una lleugera capa de beixamel.
Cargolar els canelons amb el farcit i anar-los col·locant en fileres. Repartir la beixamel.
Barrejar el formatge ratllat amb una mica de pa ratllat i pebre vermell i repartir-lo. Posar uns bocins de mantega o un raig d'oli per sobre.
Tapar amb film per guardar en nevera o congelador. O posar al forn amb calor a dalt i a baix, per menjar tot seguit.

5h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

960 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Beppa Casas diu:
40 canelons poden ser 10 racions de plat principal o 13 racions d'entrant (3u/pax.) Si és per la família, l'habitual és servir un parell de canelons per començar i repetir.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: