Canelons d'espinacs a la catalana
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Canelons
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Expert
Ingredients
- 2k espinacs frescos
- 80g panses de Corint o bé, panses de nabius
- 100g pinyons país
- 2 Cebes
- 1’5l llet fresca sencera de vaca
- 1 ou per persona
- 2 caixes d'oblees (40 u.)
- Alls, nou moscada, pebre negre, pebre vermell i sal
- Farina blanca o integral
- Mantega
- Formatge Emmental ratllat
- Pa ratllat
- Oli d'oliva verge extra
8 racions
Elaboració
Posar les panses en aigua o licor
Rentar amb una o dos aigües els espinacs. Coure’ls. Triturar (estri manual, ideal)
Coure els ous 10 minuts, refredar, pelar i passar per aigua
Posar a foc baix la meitat de la llet amb la nou moscada, sal marina i pebre
Pelar i tallar la ceba, afegir-hi oli, quasi cobrint-la (en el turmix o el braç), triturar i posar a fregir. Quan la ceba estigui daurada, retirar-ne la meitat, escorreguda, i abocar la farina a la cassola, remenant constantment uns vint minuts, afegir la llet calenta remenant amb varetes (esteu al cas que no s’enganxi a la base i es cremi). Reservar-ne la meitat i afegir a la que queda a la cassola, llet, aigua o brou fins que tingui la consistència que voldràs per napar els canelons. Tastar.
Fregir els alls triturats i els pinyons. Quan agafin color, afegir-hi les panses (sense líquid), coure uns minuts i abocar-ho en un bol gran amb els espinacs triturats, sal, els ous picats o ratllats, la meitat de la ceba fregida i la beixamel espessa que havíem reservat. Barrejar-ho. Tastar. Deixar refredar perquè agafi cos.
Coure les oblees, segons instruccions de la caixa.
Preparar les safates, untades amb oli i/o amb una lleugera capa de beixamel.
Cargolar els canelons amb el farcit i anar-los col·locant en fileres. Repartir la beixamel per sobre.
Barrejar el formatge ratllat amb una mica de pa ratllat i pebre vermell i repartir-lo. Posar uns bocins de mantega o un raig d'oli per sobre.
Tapar amb film per guardar en nevera o congelador. O posar al forn amb calor a dalt i a baix, per menjar tot seguit.
5h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
427 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.