Canelons vegetals amb bacallà

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Barcelona
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 16 fulles de col (del mig)
  • 800 g de bacallà dessalat
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 2 carbassons
  • 3 cebes
  • 4 grans d’all
  • 1 got de conyac
  • 1 got de vi blanc
  • 33 cl de nata líquida
  • 100 g de farina
  • 3/4 l de llet
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Oli d’oliva, sal,
  • Pebre negre,
  • Nou moscada

4 racions

Elaboració

En una olla amb aigua bullent, poseu les fulles de col senceres (ho podeu fer en dos cops, si no us hi caben
totes); les hi deixareu 5 o 6 minuts, que no quedin gaire cuites, i les escorreu amb un drap.
En una cassola amb 6 cullerades d’oli ofegueu totes les verdures (pebrots, albergínies, carbassons, cebes
i alls) tallades a daus petits. Poseu-hi sal i pebre i deixeu-ho coure a foc mitjà, fins que estiguin ben
cuites.
A continuació, afegiu-hi el bacallà sense la pell i tallat a trossos i aneu remenant fins que es desfaci.
Tot seguit, hi afegireu el got de conyac i el vi blanc.
Un cop reduït l’alcohol, aboqueu-hi la nata líquida i deixeu-ho un parell de minuts més.
Retireu-ho del foc i passeu-ho per la batedora un cop estigui fred.
Amb una cullera sopera poseu el farciment al mig de la fulla de coll i ho enrotlleu, com un caneló de carn.
Aneu col•locant els canelons en una safata que pugui anar al forn untada amb mantega.
Cobriu-ho tot amb una salsa beixamel ben clareta i formatge ratllat i ho poseu a gratinar.

Notes

Cal batre lleugerament perquè el farciment tingui una mica de consistència.
 


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

700 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!