Canelons vegetals amb bacallà
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Barcelona
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 16 fulles de col (del mig)
- 800 g de bacallà dessalat
- 2 pebrots verds
- 2 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 2 carbassons
- 3 cebes
- 4 grans d’all
- 1 got de conyac
- 1 got de vi blanc
- 33 cl de nata líquida
- 100 g de farina
- 3/4 l de llet
- Formatge ratllat
- Mantega
- Oli d’oliva, sal,
- Pebre negre,
- Nou moscada
4 racions
Elaboració
En una olla amb aigua bullent, poseu les fulles de col senceres (ho podeu fer en dos cops, si no us hi caben
totes); les hi deixareu 5 o 6 minuts, que no quedin gaire cuites, i les escorreu amb un drap.
En una cassola amb 6 cullerades d’oli ofegueu totes les verdures (pebrots, albergínies, carbassons, cebes
i alls) tallades a daus petits. Poseu-hi sal i pebre i deixeu-ho coure a foc mitjà, fins que estiguin ben
cuites.
A continuació, afegiu-hi el bacallà sense la pell i tallat a trossos i aneu remenant fins que es desfaci.
Tot seguit, hi afegireu el got de conyac i el vi blanc.
Un cop reduït l’alcohol, aboqueu-hi la nata líquida i deixeu-ho un parell de minuts més.
Retireu-ho del foc i passeu-ho per la batedora un cop estigui fred.
Amb una cullera sopera poseu el farciment al mig de la fulla de coll i ho enrotlleu, com un caneló de carn.
Aneu col•locant els canelons en una safata que pugui anar al forn untada amb mantega.
Cobriu-ho tot amb una salsa beixamel ben clareta i formatge ratllat i ho poseu a gratinar.
Notes
Cal batre lleugerament perquè el farciment tingui una mica de consistència.
Etiquetes:
Bacallà Col
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1296 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c