Canelons vegetals amb bacallà
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Barcelona
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 16 fulles de col (del mig)
- 800 g de bacallà dessalat
- 2 pebrots verds
- 2 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 2 carbassons
- 3 cebes
- 4 grans d’all
- 1 got de conyac
- 1 got de vi blanc
- 33 cl de nata líquida
- 100 g de farina
- 3/4 l de llet
- Formatge ratllat
- Mantega
- Oli d’oliva, sal,
- Pebre negre,
- Nou moscada
4 racions
Elaboració
En una olla amb aigua bullent, poseu les fulles de col senceres (ho podeu fer en dos cops, si no us hi caben
totes); les hi deixareu 5 o 6 minuts, que no quedin gaire cuites, i les escorreu amb un drap.
En una cassola amb 6 cullerades d’oli ofegueu totes les verdures (pebrots, albergínies, carbassons, cebes
i alls) tallades a daus petits. Poseu-hi sal i pebre i deixeu-ho coure a foc mitjà, fins que estiguin ben
cuites.
A continuació, afegiu-hi el bacallà sense la pell i tallat a trossos i aneu remenant fins que es desfaci.
Tot seguit, hi afegireu el got de conyac i el vi blanc.
Un cop reduït l’alcohol, aboqueu-hi la nata líquida i deixeu-ho un parell de minuts més.
Retireu-ho del foc i passeu-ho per la batedora un cop estigui fred.
Amb una cullera sopera poseu el farciment al mig de la fulla de coll i ho enrotlleu, com un caneló de carn.
Aneu col•locant els canelons en una safata que pugui anar al forn untada amb mantega.
Cobriu-ho tot amb una salsa beixamel ben clareta i formatge ratllat i ho poseu a gratinar.
Notes
Cal batre lleugerament perquè el farciment tingui una mica de consistència.
Etiquetes: Bacallà Col Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3694 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.