Cap i pota amb cigrons
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1,5 kg. de cap i pota (cap i peus de vedella) i "callos" (tripes de vedella)
- 150 gr. de cigrons secs.
- 1 xoriço
- 2 cebes grans.
- 2 tomàquets.
- 1/2 got de xerès.
- 3 trosset de bitxo.
- 1 cullera d'all i julivert.
- 1 cullera de farina.
- Sal i pebre.
- Llorer.
- 100 ml d'oli.
- Aigua.
- Ametlles i avellanes.
6 racions
Elaboració
Per als cigrons.
1.Poseu els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores L'aigua els ha de cobrir.
2.Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.
3.Cobriu bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure.
4.Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat. Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.
5.Triguen a coure's hora i mitja
6.Afegim la sal cinc minuts abans de treure l'olla del foc.
Per al cap i pota.
1.Esbaldim els "menuts" sota l'aixeta i reservem.
2.Omplim una cassola de rostir (baixa) amb aigua i afegim els "menuts" de vedella esbaldits.
3.Deixem bullir una mitja hora mínim amb una fulla de llorer i el bitxo.
4.Piquem la ceba i la rostim en una paella uns deu minuts.
5.Afegim el tomàquet donem unes voltes.
6.Tallem el xoriço a rodanxes, el afegim al sofregit.
7.Tirem el xerès al sofregit. (No cal flamejar)
8.Afegim l'all i julivert.
9.Afegim la farina al sofregit.
10.Piquem les ametlles i avellanes.
11.Afegim al sofregit la picada i ho tirem a la cassola del cap i pota, o tenim 15 minuts.
12.Tenim el plat llest, però es millor consumir-lo el dia després.
2h 10min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7218 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies