Hummus (Puré de cigrons)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Crema
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500g de cigrons bullits
- Una dent d'all
- Mig iogurt
- El suc de mitja llimona
- Una cullerada sopera del brou de bullir els cigrons
- Una cullerada sopera de tahina (pasta feta amb farina de sèsam i oli d'oliva)
- Sal
- Pebre vermell picant
- Oli d'oliva verge
4 racions
Utensilis
Batedora
Elaboració
En un recipent per a la batedora, es posen el cigrons, la dent d'all tallada a cuadrets, mig iogurt, el suc de la mitja llimona, la cullerada sopera de brou de bullir els cigrons, la cullerada de tahina, un polsim de sal i un rajolinet d'oli. Es passa tot per la batedora fins que queda un pure.
Es passa el puré a un plat per a servir-lo i es polvoreja amb pebre vermell picant i rajolinets d'oli d'oliva.
Es posa a la nevera durant una hora i ja es pot servir.
20min
Notes
Un plat de les terres del Mediterrani Sud molt nutritiu i serveix com acompanyant d'altres plats o bé com entrant. La tahina es pot comprar a qualsevol tenda de productes dietètics i no és res més que farina de sèsam barrejada amb oli d'oliva formant una pasta de color marronós i oliosa.
Etiquetes: Cigrons Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
22608 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.