Hummus (Puré de cigrons)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Crema
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500g de cigrons bullits
- Una dent d'all
- Mig iogurt
- El suc de mitja llimona
- Una cullerada sopera del brou de bullir els cigrons
- Una cullerada sopera de tahina (pasta feta amb farina de sèsam i oli d'oliva)
- Sal
- Pebre vermell picant
- Oli d'oliva verge
4 racions
Utensilis
Batedora
Elaboració
En un recipent per a la batedora, es posen el cigrons, la dent d'all tallada a cuadrets, mig iogurt, el suc de la mitja llimona, la cullerada sopera de brou de bullir els cigrons, la cullerada de tahina, un polsim de sal i un rajolinet d'oli. Es passa tot per la batedora fins que queda un pure.
Es passa el puré a un plat per a servir-lo i es polvoreja amb pebre vermell picant i rajolinets d'oli d'oliva.
Es posa a la nevera durant una hora i ja es pot servir.
20min
Notes
Un plat de les terres del Mediterrani Sud molt nutritiu i serveix com acompanyant d'altres plats o bé com entrant. La tahina es pot comprar a qualsevol tenda de productes dietètics i no és res més que farina de sèsam barrejada amb oli d'oliva formant una pasta de color marronós i oliosa.
Etiquetes:
Cigrons
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
18022 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.