Receptes.cat

      La web amb més receptes de cuina en català del món

  •  Inici
  •  Cerca
  •  Fòrum
  •  Ajuda
  •  Entrar
  •  Registra't
  •  Recuperar contrasenya
  • Amanides i entrants
  • Sopes i cremes
  • Arrossos i pastes
  • Llegums i verdures
  • Carns
  • Peixos i mariscos
  • Ous i làctics
  • Postres i dolços
  • Salses
  • Begudes
  • Altres

Últimes receptes

  • Coca de bròquilCoca de bròquil
  • Pannacotta a l'alfàbrega amb grosellesPannacotta a l'alfàbrega amb groselles
  • Fideus a la cassola amb costella porc i carn picada
  • Espaguetis amb espinacs i gambesEspaguetis amb espinacs i gambes
  • Carbassó farcit de carnCarbassó farcit de carn
  • Pastís de formatge
  • Flam de formatge philadelphia
  • Tallarines i llagostins amb salsa d'estragó i llimonaTallarines i llagostins amb salsa d'estragó i llimona
  • Flam de taronja
  • Macarrons corbats, amb estofat de carabassóMacarrons corbats, amb estofat de carabassó

Etiquetes

  • A provar
  • Alt Empordà
  • Amanida
  • Amanides
  • Amanides d'hivern
  • Amanides de primavera
  • Amanides de primavera-estiu
  • Amanides de tardor
  • Aperitiu
  • Aperitius
  • Aprofitaré aquesta recepta
  • Arròs
  • Avellanes DOReus
  • Bacallà
  • Bolets
  • Canelons
  • Carabassa
  • Carbassa
  • Cargols
  • Carn
  • Carns
  • Carpaccio
  • Carxofes
  • Ceba
  • Cena fácil
  • Cigrons
  • Cister
  • Conill
  • Crema
  • Cremes
  • Cuina amb xixorrites
  • Cuina d'hivern
  • Cuina de primavera
  • Cuina de primavera-estiu
  • Cuina de Quaresma
  • Cuina de tardor
  • Cuina de tardor-hivern
  • Cuina dels potatges
  • Cuina marinera
  • Cuina per les festes
  • Dolç
  • Dolços
  • Entrants
  • Esmorzars de forquilla
  • Estiu
  • Estofat
  • Fàcil
  • Farina
  • Fideus
  • Formatges
  • França
  • Fruita
  • Galetes
  • Gambes
  • Gelat
  • Ha de estar boníssim
  • Italia
  • Ivorra
  • L'enigmàtic món de les salses
  • La cuina d'hivern
  • La cuina de l'espardenya
  • La cuina de la graella
  • La cuina de la pasta
  • La cuina de les coques
  • La cuina de les cremes calentes
  • La cuina de les cremes fredes
  • La cuina de les fregitel·les
  • La cuina de les guarnicions
  • La cuina de les manetes de porc
  • La cuina de les paupiets de llenguado
  • La cuina de les petxines de pelegrí
  • La cuina de les postres
  • La cuina de les sopes
  • La cuina de les truites
  • La cuina del calçot
  • La cuina del fuagràs
  • La cuina del magret d'ànec
  • La cuina del Wok
  • La cuina dels aperitius
  • La cuina dels arrebossats
  • La cuina dels arrossos
  • La cuina dels bolets
  • La cuina dels bunyols
  • La cuina dels estofats
  • La cuina dels gratinats
  • La cuina dels macarrons
  • La cuina dels ous
  • La cuina dels ous remenats
  • La cuina dels platillos
  • La cuina dels popets
  • La cuina dels potatges
  • La cuina dels rostits
  • La meva cuina amb conill
  • La meva cuina del bacallà
  • La meva cuina del conill
  • La Segarra
  • Lenigmàtic món de les salses
  • Llegums
  • Macarrons
  • Mantegues compostes
  • Marisc
  • Marisc i crustacis
  • Molt bona
  • Musclos
  • Nadal
  • Ou
  • Ous
  • Paella
  • Pasta
  • Pasta de full
  • Pastis
  • Patata
  • Patates
  • Peix
  • Pèsols
  • Pollastre
  • Postre
  • Postres
  • Primers
  • Quaresma
  • Rap
  • Receptes del delta de l'ebre
  • Salses
  • Suquets
  • Tardor
  • Truita
  • Truites
  • Vegetariana
  • Verdura
  • Verdures
  • Xampinyons
  • Xocolata


Participa al concurs millor recepta del mes de febrer i guanya un lot de productes de Galetes Birba

  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Correu-e
  • WhatsApp

Cigrons al curri

Categoria: Llegums i verdures
Origen: Índia
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 cebes petites o 3 mitjanes (jo he posat dues)
  • 15 g de gingebre fresc
  • 15 g d'all
  • 250 g de tomàquet (pot ser natural o de pot triturat)
  • 450 g de cigrons (pes cuit)
  • 4 claus d'olor
  • 1 beina de cardamom
  • 1 culleradeta de llavors de coriandre
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 / 2 culleradeta de garam masala *
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 15 grans de pebre negre (si no us agrada el pebre, podeu utilitzar bitxo)
  • 50 g d'oli d'oliva verge i
  • Sal al gust

4 racions

Elaboració

Si no feu servir cigrons en conserva o no teniu restes del cuit (no tingueu por, no es nota gens el sabor del cuit, perquè els sabors del curri són massa pronunciats), coeu els cigrons amb un parell de fulles de llorer el temps requerit i en pau. Els reserveu.
Es pelen els alls, les cebes i el gingebre.
Es pren la meitat de la ceba i es tritura bé amb tot el gingebre i l'all, es reserva el puré obtingut.
Es renten els tomàquets i es trituren també, es reserven.
S'ajunten totes les espècies i es molen. Si voleu assegurar-vos que queden mòltes ben fines, heu de moldre una per una, sense barrejar. I tot i així, en funció de la potència del molinet, potser no quedin molt fines.
Es reserven les espècies.
Es pica la ceba restant i es sofregeix poc a poc fins que caramelitzi una mica i quedi torradeta, però sense cremar. Quan està al punt, s'hi afegeix el puré de ceba, gingebre i all.
Es sofregeix tot altres 7-8 minuts.
A continuació, s'afegeixen les espècies i es sofregeixen uns 2 minuts, per potenciar els sabors.
Finalment, s'afegeix el tomàquet i es sofregeix un altre estoneta, perquè redueixi una mica el líquid. No dono temps perquè la quantitat d'aigua depèn del tomàquet que utilitzeu.
Finalment, abans que s'assequi del tot la salsa, es barregen els cigrons, es remena bé, i es deixa coure tot junt tapadet uns 5 minuts, perquè els cigrons prenguin el sabor. Es sala bastant, per la quantitat de ceba que porta, es barreja bé i es prova. S'ajusta si és necessari. I a gaudir d'aquest senzill curri bé calentet

Notes

El garam masala és una barreja d'espècies sense moldre de composició relativament variable, però que sol portar canyella, llavors de coriandre, claus d'olor, pebre negre i cardamom (el meu té també anís estrellat). Ara es troba en botigues gurmet, però si no el teniu, no passa res. La proporció és molt petita i de tota manera es pot suplementar amb una mica més de pebre, de coriandre i de clau, i un pessic de canyella.

Per Joan Corminas


Recepta de cuina de Cigrons al curri

per Joan Corminas

Etiquetes: Cigrons  Curri   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Receptes › Llegums i verdures › Cigrons al curri

Enllaça aquesta recepta: Receptes.cat/recepta2609

193 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



[Send]
Enviar
[Print]
Imprimir
[Comment]
Comentar
[correct]
Suggerir una correcció

També et poden interesar les receptes:

  • Ensalada de cigrons amb vinagreta de soja i mel
    Amanides i plats freds
    15 min.
  • Cigrons de Divendres Sant
    Llegums i verdures
    45 min.
  • Amanida de cigrons
    Llegums i verdures
    15 min.
  • Bunyols dolços de cigrons
    Postres i dolços
    10 min.
  • Cigrons amb suc i entrebancs
    Llegums i verdures
    150 min.
  • Crema de coco al curri
    Sopes i cremes
    60 min.
  • Cigrons amb xocolata
    Llegums i verdures
    40 min.
  • Hummus (Puré de cigrons)
    Amanides i plats freds
    Crema
    20 min.
  • Arròs amb cigrons i botifarra blanca
    Arrossos i pastes
  • Amanida freda de cigrons
    Amanides i plats freds
    Amanida
    30 min.
  • Lluç arrebossat amb farina de cigrons
    Peixos i mariscos
    30 min.
  • Potatge de cigrons amb espinacs, i ous picolats
    Llegums i verdures
    Sopa
    40 min.
  • Pilotes de cigrons (Falàfel) sobre amanida de tomàquet
    Amanides i plats freds
    120 min.
  • Cigrons amb morro i orella
    Llegums i verdures
    Estofat
  • Amanida de cigrons amb fruits del mar
    Amanides i plats freds
    Amanida
    60 min.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!


Joan Corminas
Podeu trobarme
joan.c@sunrise.ch
receptes alemanyes:
http://www.receptes.cat/de/chef2225
Freienstein (Zürich) Suïssa

1704 receptes

2 trucs

87 aportacions al fòrum

101 fotos favorites

85 seguidors

Segueix a 327 Xefs

  • Paulí Hernández Grande
  • Mayte Deza
  • Àngels Casell Puig
  • Antonieta Llaurado Llort
  • Montserrat Reixach Moner
  • Pau Gili López
  • Elvira Vila
  • antoni
  • Mª Lluïsa Vidal
  • Teresa Coma Salvador

... i 317 altres xefs

Veure tots els xefs als que segueix

Últimes receptes

  • Coca de bròquil
  • Pannacotta a l'alfàbrega amb groselles
  • Espaguetis amb espinacs i gambes
  • Tallarines i llagostins amb salsa d'estragó i llimona
  • Macarrons corbats, amb estofat de carabassó
  • Arròs melós amb verdures
  • Flam de torró
  • Xips de col-Kale amb formatge a la graella
  • Espagueti amb Mandonguilles al xili
  • Rotllos de col rissada (col de Savoia), farcits amb peix d'escórpora

Veure totes les receptes

Joan Corminas RSS feed.

Últims comentaris

  • Macarrons alla carbonara
    Al desconegut que pregunta "Segur que aquesta és una recepta típica de Suïssa" Totes les meves receptes ten origen a...
  • Talls de vedella a l'oriental
    Amiga Consol Estic content que hagis fet feliç el teu marit amb aquesta recepta. Receptes picants, en trobaràs moltes en...
  • Carabassa Hokkaido i pastanagues rostides
    Per al que diu, que rectifiqui la paraula carabassa que no és correcta en català. Mira en el diccionari de la llengua...
  • Talls de vedella a l'oriental
    Amiga Consol BC L'únic que segurament tindràs dificultat en trobar, serà, el col-nap, però en pots prescindir...
  • Pomes al forn amb ametlles
    Amiga Anna Prec nota del costum que tinc en escriure la paraula "Font". Ha sigut un error en la traducció, demano...

Les seves millors receptes

  • Carpaccio de peus de porc *****
  • Bacallà amb peus de porc desossats *****
  • Espineta amb cargolins *****
  • Mandonguilles de l’àvia *****
  • Cargolada de bacallà amb patates *****

Receptes que millor ha valorat

  • Trufa cuita de l'Arimany *****
  • Melmelada de roses ****
  • Pastís fondant Bob esponja ***

Les seves etiquetes

  • Albergínia 1
  • Alberginies 1
  • Allioli 1
  • Alls 1
  • Arros 5
  • Aus 1
  • Aus-pollastre 1
  • Avellanes 1
  • Bacalla 11
  • Bacalla fresc 1
  • Beixamel 2
  • Bolets 4
  • Bonitol 2
  • Botifarra 1
  • Botifarra blanca 1
  • Botifarra negra 1
  • Caça 1
  • Calamars 2
  • Calamarsets 1
  • Calls 1
  • Canelons 4
  • Cansalada 1
  • Capipota 1
  • Carabassa 1
  • Carabassó 1
  • Carbassó 1
  • Cargols 9
  • Carn mòlta - Carn picada 5
  • Carxofa 1
  • Carxofes 1
  • Castanyes 1
  • Cigrons 3
  • Cítrics 1
  • Coco 1
  • Col 5
  • Conill 9
  • Crostini 1
  • Curri 1
  • Empanada 1
  • Escalopa 1
  • Escamarlans 1
  • Escudella 1
  • Espinacs 1
  • Estofat 1
  • Farigola 1
  • Fesols 1
  • Fetgets de pollastre 1
  • Fruits secs 1
  • Gambas 2
  • Gambes 1
  • Graten 1
  • Guatlles 1
  • Llagostins 2
  • Llebre 1
  • Llenguado 1
  • Llom 1
  • Lluç 1
  • Macarrons 4
  • Maduixes 1
  • Mandonguilles 1
  • Mango 1
  • Mongetes 2
  • Musclos 2
  • Nata 2
  • Ous 4
  • Ous de guatlla 1
  • Ous de lumpus 1
  • Ous durs 1
  • Pastanaga 1
  • Patates 10
  • Pebrots 2
  • Peix 2
  • Peixos-embotits-carns-etc- 1
  • Peres 1
  • Pèsols 3
  • Pesto 1
  • Peus de porc 2
  • Pinya 1
  • Pizza 1
  • Plàtan 1
  • Pollastre 5
  • Pomes 3
  • Postre 1
  • Potatge 2
  • Prunes 1
  • Rap 2
  • Risotto 1
  • Rovellons 1
  • Salmó 1
  • Salsa 1
  • Salsa d’ametlles 1
  • Salsitxes 1
  • Sardines 1
  • Secrets de porc 1
  • Sepia 2
  • Sopa 1
  • Spaghetti 3
  • Tagliatelle 1
  • Tallarines 4
  • Tonyina 1
  • Truita 1
  • Vegetariana 5
  • Vegeteriana 4
  • Verdures 1
  • Viande 1
  • Xai 1
  • Xampinyons 3
  • Xistorra 1
  • Xocolata 4
  • Xocolata negra 2

149 favorites

  • Risotto amb pedrers de pollastre
  • Ravolis amb bacallà
  • Conill amb romaní
  • Nius caramel·litzats de poma amb formatge de cabra
  • Flam d'ou i taronja de la Ma del Carme
  • Crema freda d'espàrrecs verds
  • Puding de plàtan i pinya
  • Croquetes d'espinacs
  • Bacallà a la llauna, sobre llit d'espinacs a la catalana
  • Pastís de puré de patata i carn
  • Conill fregit amb alls i bitxos
  • Flam d'ou amb plàtan, panses i pinyons
  • Amanida de bacallà, xerris, i gules del nord
  • Flam d'ou amb poma i pinyons
  • Bacallà a la llauna
  • Croquetes de pollastre
  • Pa casolà
  • Supremes de lluç en papillota amb calçots confitats
  • Cigrons estofats amb manetes de porc
  • Crostini de formatge picant
  • Suquet de peix
  • Pit de pollastre farcit
  • Flam d'ou
  • Potatge de cigrons amb mini-mandoguilles i pistons
  • Llesques de pa amb formatge a l'estil del Canto de Thurgau
  • Potatge de llenties amb xoriç, patates i bledes
  • Cigrons amb pop
  • Arroz amb butifarra i ceps
  • Coca de carxofa
  • Canalons de tonyina ou dur i espinacs
  • Coca de cireres
  • Conill amb ceba
  • Mousaka d'alebreginia
  • Fideuà de peix
  • Cues de rap a la marinera
  • Amanida de patata i gambes
  • Pastissets
  • Ametllats
  • Gratinat de patates i anxoves
  • Fideuà de ceps
  • Sopa de carxofa
  • Tallarines al roquefort
  • Cassolada de xai, amb carxofes i pèsols
  • Mongetes del ganxet, guisades amb romesco
  • Flam de bolets
  • Galtes de porc al forn, sobre llit de ceba
  • Arròs, amb bolonyesa
  • La meva salsa Bolonyesa
  • Minestrone amb Pollastre
  • Pastís del flam
  • Amanida de mongetes seques
  • Conill amb samfaina
  • Civet de llebre a la catalana
  • Cap i pota amb cigrons
  • Pa miracle
  • Pollastre al forn
  • Bunyols de pinya
  • Canelons d'espinacs i bolets Carrereta amb salsa beixamel de Cep
  • Galtes de porc guisades
  • Coctel de Llagostins
  • Cuixetes de pollastre farcides de llonganisa
  • Pesols a la catalana
  • Croquetes de pernil
  • Pits de pollastre amb capa de formatges
  • Cocada de Camarón
  • Carbassons al forn
  • Flam de Mató
  • Patates farcides
  • Croquetes de l'Àvia Dolors
  • Cigrons a la catalana
  • Amanida de pasta amb pesto
  • Pastís de tonyina
  • Crema de Sant Josep amb sorpresa
  • Tallarines amb popets
  • Pasta amb sardines
  • Conill en escabetx amb figues a la planxa
  • Pastissets de carbassa i formatge comté
  • Pèsols ofegats
  • Crema de mongetes amb alfàbrega
  • Crema d'espàrrecs verds, amb encenalls de fetge d'ànec
  • Cloïsses en salsa verda, amb mongetes del ganxet
  • Endivies gratinades, amb prunes, pinyons, i pernil
  • Espatlla de xai a la cervesa
  • Pop ofegat amb allioli
  • Macarrons amb trinxat
  • Blanqueta de gall dindi guisada amb rossinyols
  • Gírgoles saltades, amb pernil, panses i pinyons
  • Ânec estofat, amb Múrgoles, o Rabassoles
  • Mongetes de Balaguer, estofades
  • Rovellons o Pinetells al microones
  • Pops amb çigrons
  • Jarret de poltre estofat, amb verduretes, i bolets
  • Salsitxes fregides, amb tomàquet, all i julivert
  • Tonyina amb romesco, i mongetes del ganxet
  • Sopa de farigola
  • Vol-au-vents, de bolets, porros, i fua,( mi-cuit dànec )
  • Calamars , farcits de carn i bolets
  • Verat macerat
  • Llibrets d'albergínia, amb xampinyons
  • Sangria amb vi blanc
  • Paella Catalana* (Arròs de marisc)
  • Cigrons gratinats
  • Macarrons a la marinera
  • Pastís de patata i tonyina
  • Espirals de colors amb doble de formatge
  • Cigrons estiuencs
  • Pollastre a la llimona
  • Espinacs a la crema sobre un llit d’arròs
  • Espaguetis engastats a salsitxes
  • Sípia ofegada, amb patates, i allioli
  • Conill al forn
  • Pudding de puerros
  • Sarsuela de rap
  • Cebes farcides
  • La Sopeta de la Nati
  • Sofregit de tomàquet
  • Cassoleta de recapte express
  • Manetes de porc farcides de llagostins
  • Aletes de pollastres adobades
  • Peus de Porc al forn
  • Iuca amb all i julivert
  • Fideuà de gambes i calamars
  • Coca de Pinya Colada
  • Fideus al forn
  • Daus de porc adobats amb mostassa
  • Bacallà esqueixat amb mongetes seques i pebrot escalivat
  • Musclos de roca amb vinagreta de mel i romaní
  • Lluç de palangre amb oli de vainilla
  • Conill confitat
  • Conill a les herbes
  • Cues de lluç amb patates al forn
  • Croquetes de cep
  • Musclos amb all i julivert
  • Bacallà Espiritual
  • Escarxofes amb all i julivert
  • Bròquil al forn
  • Risotto de bolets i llagostins
  • Albergínies a la napolitana
  • Xampinyons farcits
  • Mil fulls de patata amb herbes provençals
  • Carquinyolis
  • Crema pastissera, a la meva manera
  • Timbal de patata i ceba amb butifarra esparracada, pebrot escalivat i ou poché
  • Flam de turró
  • Pollastre al forn amb pastanagues i xirivies
  • Calçots arrebossats
  • Coca de Llavaneres
  • Bacallà al forn a la napolitana
  • Calamarsons amb mongetes

This site hosted on a Green Web Hosting

RSS     Versió per a mòbil     Contacta    
Llicència Creative Commons (CC) Receptes.cat   |   Condicions d'ús