Cigrons al curri
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						
						
						Típica de:  Índia
 Índia
						
						
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 4 cebes petites o 3 mitjanes (jo he posat dues)
- 15 g de gingebre fresc
- 15 g d'all
- 250 g de tomàquet (pot ser natural o de pot triturat)
- 450 g de cigrons (pes cuit)
- 4 claus d'olor
- 1 beina de cardamom
- 1 culleradeta de llavors de coriandre
- 1 culleradeta de comí
- 1 / 2 culleradeta de garam masala *
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 15 grans de pebre negre (si no us agrada el pebre, podeu utilitzar bitxo)
- 50 g d'oli d'oliva verge i
- Sal al gust
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Si no feu servir cigrons en conserva o no teniu restes del cuit (no tingueu por, no es nota gens el sabor del cuit, perquè els sabors del curri són massa pronunciats), coeu els cigrons amb un parell de fulles de llorer el temps requerit i en pau. Els reserveu.
Es pelen els alls, les cebes i el gingebre. 
Es pren la meitat de la ceba i es tritura bé amb tot el gingebre i l'all, es reserva el puré obtingut.
Es renten els tomàquets i es trituren també, es reserven.
S'ajunten totes les espècies i es molen. Si voleu assegurar-vos que queden mòltes ben fines, heu de moldre una per una, sense barrejar. I tot i així, en funció de la potència del molinet, potser no quedin molt fines. 
Es reserven les espècies.
Es pica la ceba restant i es sofregeix poc a poc fins que caramelitzi una mica i quedi torradeta, però sense cremar. Quan està al punt, s'hi afegeix el puré de ceba, gingebre i all. 
Es sofregeix tot altres 7-8 minuts. 
A continuació, s'afegeixen les espècies i es sofregeixen uns 2 minuts, per potenciar els sabors. 
Finalment, s'afegeix el tomàquet i es sofregeix un altre estoneta, perquè redueixi una mica el líquid. No dono temps perquè la quantitat d'aigua depèn del tomàquet que utilitzeu.
Finalment, abans que s'assequi del tot la salsa, es barregen els cigrons, es remena bé, i es deixa coure tot junt tapadet uns 5 minuts, perquè els cigrons prenguin el sabor. Es sala bastant, per la quantitat de ceba que porta, es barreja bé i es prova. S'ajusta si és necessari. I a gaudir d'aquest senzill curri bé calentet
														
Notes
El garam masala és una barreja d'espècies sense moldre de composició relativament variable, però que sol portar canyella, llavors de coriandre, claus d'olor, pebre negre i cardamom (el meu té també anís estrellat). Ara es troba en botigues gurmet, però si no el teniu, no passa res. La proporció és molt petita i de tota manera es pot suplementar amb una mica més de pebre, de coriandre i de clau, i un pessic de canyella.
 Etiquetes: 
						Cigrons  Curri
 
						Etiquetes: 
						Cigrons  Curri  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3932 visites.
 3932 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 15 min.
 15 min. 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Sopes i cremes
 Sopes i cremes 
  
  Crema
 Crema 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos
 Carns
 Carns
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram