Hummus
Puré de cigrons i tahina (pasta de sèsam)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Orient Mitjà
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 250 g cigrons cuits
- Sal
- 1-2 alls
- 1/2 vas de suc de llimona
- 1/2 vas de tahina (pasta e sèsam)
- 1 tasseta d’aigua
- 1 cullerada de iogur (opcional)
2 racions
Elaboració
Posar tots els ingredients en un vas de batedora i triturar fins a obtenir un puré lleugerament sòlid. Posar el puré en un plat, passar una cullera per donar-li forma, amanir amb una mica d’oli d’olica i posar per sobre julivert picat i comí en pols o pebre dolç en pols. Els àrabs es mengen el hummus amb pites –pa oriental– o amb fulles d’enciam
10min
Notes
Els cigrons poden ser en conserva, però sempre quedarà més bó si es ciuen a casa. Hi ha estudis que diuen que el cigró conté triptòfan, un aminoàcid essencial que allibera serotonina, coneguda com l’hormona de la felicitat. Si fos veritat, el cigró seria un antidepressiu i calmant natural.
Etiquetes:
Hummus
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1263 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Quina part de vedella es fa servir?
Joan, tu vas publicar la recepta d'una vinagreta blanca per amanir? No aconsegueixo trobar-la, recordes el títol? Moltes...
Gràcies, ho faré. Miraré de fer la recepta.
Gràcies xef, ara mateix la miro i en prenc nota!
gràcies, Quim, la miraré. Et veig molt actiu, felicitats! Una abraçada.