Hummus

Puré de cigrons i tahina (pasta de sèsam)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Orient Mitjà
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 250 g cigrons cuits
  • Sal
  • 1-2 alls
  • 1/2 vas de suc de llimona
  • 1/2 vas de tahina (pasta e sèsam)
  • 1 tasseta d’aigua
  • 1 cullerada de iogur (opcional)

2 racions

Elaboració

Posar tots els ingredients en un vas de batedora i triturar fins a obtenir un puré lleugerament sòlid. Posar el puré en un plat, passar una cullera per donar-li forma, amanir amb una mica d’oli d’olica i posar per sobre julivert picat i comí en pols o pebre dolç en pols. Els àrabs es mengen el hummus amb pites –pa oriental– o amb fulles d’enciam

10min

Notes

Els cigrons poden ser en conserva, però sempre quedarà més bó si es ciuen a casa. Hi ha estudis que diuen que el cigró conté triptòfan, un aminoàcid essencial que allibera serotonina, coneguda com l’hormona de la felicitat. Si fos veritat, el cigró seria un antidepressiu i calmant natural.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2293 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: