Arrós amb carxofes i butifarra negra

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 ceba, tallada fina o ratllada
  • 1 pebrot verd, tallat en dauets petits o trinxat
  • 2 tomàquets de penjar, ratllats o en talls petits
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç
  • 3 dents d’all trinxats
  • 6 carxofes
  • 1 botifarra negra, tallada a rodanxes
  • 1 grapat de rossinyols secs (o qualsevol altre bolet, hidratats amb aigua)
  • 250 grs de costella de porc, a trossos petits
  • 400 grs d’arròs
  • 1 i 1/2 litre de brou de pollastre o aigua
  • Herbes aromàtiques, sal, pebre i oli (al gust)

2 racions

Elaboració

Sofregeix la costella amb una mica d’oli. Quan sigui rossa, afegeix la ceba i el pebrot trinxat.
Deixa que agafi color i afegeix l’all trinxat i el tomàquet. Abans però d’afegir el tomàquet, barreja-hi una culleradeta de pebre roig, així no es cremarà.
Deixa que el sofregit es faci a poc a poc. Si fes falta, podeu afegir una mica de brou o aigua, per evitar que es cremi.
Mentre, neteja i talla les carxofes. Afegeix-les al sofregit juntament amb els rossinyols secs (que prèviament hauràs hidratat amb aigua).
Dóna unes voltes i afegeix l’arròs. Sofregeix-lo durant dos o tres minuts i tot seguit afegeix el brou o l’aigua ben calenta.
Deixa coure a foc fort durant 5 minuts i després baixeu la potència a moderada. En aquest moment, posa les rodanxes de botifarra negra.
Deixa coure fins que l’arròs estigui al punt. La varietat bomba normalment té una cocció d’uns 15 minuts.
Un cop el foc apagat, deixa reposar 5 minuts.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1255 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: