Sardines en escabetx

Categoria:
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 kg de sardines fresques, entre mitjanes i grans.
  • Sal
  • Farina
  • 450 cl. d’oli
  • 300 cl. vinagre
  • 200 cl. d’aigua
  • 1 cabeça d’alls
  • 3 fulles de llorer
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • 1 cullaradeta de orenga
  • 1 cullaradeta de julivert
  • Bitxo (al gust)
  • 2 nyores
  • 15 grans de pebre negre
  • 1 cullarada sopera de pebre vermell

5 racions

Elaboració

-Treiem les tripes i el cap de les sardines.
-Les rentem. Uns 10 minuts.
-Les salem una mica i les enfarinem.
-Les fregim no massa fetes. Uns 10 minuts ( depèn del tamany de les sardines )
-En una cassola de terra hi tirem l’oli de fregir les sardines i hi posem : Totes les herbes, els alls, el bitxo, les nyores, el pebrot , el pebre vermell i els grans de pebre.
-Un cop estigui tot daurat, apartem la cassola del foc i hi tirem el vinagre i l’aigua. Uns 15 minuts.
-Tornem a posar la cassola al foc i deixem coure uns 8 minuts, desprès ho retirem del fogó i hi tirem les sardines.
-Deixar refredar abans de menjar. És millor fer-ho uns 2 dies abans de menjar.

45min


Recepta de cuina de Sardines en escabetx

Les sardines fregides sense l'escabetx,

Recepta de cuina de Sardines en escabetx

Les sardines amb l'escabetx.

Recepta de cuina de Sardines en escabetx

En el plat per degustar-les

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2786 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de novembre:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos
Castanyes en almívar
Castanyes en almívar
Postres i dolços
Xampinyons farcits
Xampinyons farcits
Llegums i verdures
Panellets
Panellets
Postres i dolços
Cassoleta de calamars farcits
Cassoleta de calamars farcits
Peixos i mariscos

Veure receptes de novembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: