Guatlles en escabetx

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis guatlles ( una per comensal )
  • Sal
  • Pebre negre en gra
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Tres fulles de llorer
  • Dues pastanagues tallades a rodelles
  • Una cabessa d'alls tallada per la meitat ( sense pelar )
  • Una ceba tallada a juliana
  • Oli d'0liva
  • Ví blanc
  • Vinagre blanc
  • Aigua

6 racions

Elaboració

En una cassola de terrissa, posem oli d'oliva i fregim: la ceba, els alls, els brots d'herbes, les pastanagues, el llorer i els grans de pebre negre.
Quan tot plegat és fregit, afegin un raig de vi i un altra de vinagre. Deixem que redueixi una mica, i tot seguit, afegim un raig d'aigua.
Quan ja comença a bullir, afegim les guatlles salpebrades i ben netes ( sense el coll ), i a foc ben baix, deixem que coguin.
Quan són cuites, corregim de sal i ja són llestes per servir a taula.

40min

Notes

Com guarnició per aquest plat, i per d'altres, podem agafar unes cebetes de platillo i les fem caramelitzades. En una paella, posem unes cebetes de platillo, sal, sucre i oli , a foc ben vaix. Quan són mig cuites, afegim: mel, vi negre i vinagre de Mòdena.
Les deixem coure a foc ben baix, fins que són toves, i ja les podem fer servir per qualsevol plat de carn.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3866 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: