Verats en escabetx

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Vuit verats de mida mitjana ( entre 250-300 grams, cadascun aproximadament)
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Tres fulles de llorer
  • Una cabessa d'alls tallada en dues meitats
  • Tres pastanagues pelades, tallades a rodelles
  • Una grapat de grans de pebre negre
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un raig de vinagre blanc
  • Un raig de ví blanc
  • Una cullerada sopera, de pebre vermell dolç
  • Aigua ( tres gots)
  • Farina

4 racions

Elaboració

Primer de tot, netegem els verats, i els filetejem, en dues meitats.
Els salem, els enfarinem, i els fregim en una paella amb oli d'oliva. Quan són fregits, els deixem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli i els reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: els alls, la farigola, el romaní, el llorer, les patanagues, i els grans de pebre negre.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim el pebre vermell, i abans que es cremi, afegim : el vinagre, i el ví blanc. Deixem reduir una mica, i seguidament, afegim l'aigua.
Quan arrenqui a bullir, corregim de sal, afegim els verats, i els deixem coure uns deu minuts més, a foc baix. Quan veiem que tot plegat és cuit, ja ho podrem retirar del foc.
Aquest tipus de plat, és molt bo menjar-sel fred.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3271 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Sònia Vivolas diu:
Molt fàcil i boníssim. No coneixia aquesta manera de coure el peix i ens ha encantat.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!