Conill escabetxat, amb cebetes de platillo, i bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un conill de quilo, o quilo i mig, tallat a trossos
- 300 grams, de cebetes de " platillo"
- Un pot de barreja de bolets, de 500 grams
- Dues pastanagues pelades, tallades a rodelles
- Quatre alls, pelats aixafats
- Dues fulles de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Sal
- Pebre vermell en pols,( dolç)
- Ví blanc
- Vinagre blanc
- Vinagre de Mòdena
- Sucre
- Mel
- Ví negre
- Oli d'oliva
- Una ceba, tallada a juliana
- Un grapat, de pebre negre en grà
- Una mica de brou, o aigua
- Conyac
4 racions
Elaboració
Primer de tot, agafem les cebetes, les pelem, i les posem en una paella amb: oli, sal i sucre,i les fregim a foc molt baix. Quan són mig cuites, les flamegem amb una mica de conyac. Seguidament, afegim: un raig de ví negre, un raig de vinagre de Mòdena, i un raig de mel. Deixem que coguin a foc ben lent, fins que són carameltzades, i les reservem.
A part, posem els bolets escorreguts, salpebrats, en una paella amb oli d'oliva, i els saltem només una mica, i els reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim el conill salpebrat, i quan és una mica rós, el reservem.
Seguidament, en la mateixa cassola, fregim: la ceba, els alls, el llorer, el grapat de pebre negre en grà, la farigola i el llorer. A continuació, afegim un got de ví blanc, i un bon raig de vinagre blanc. Acte seguit, afegim una cullerada de pebre vermell dolç, i una mica de brou, o aigua, que ens cobrixi el conill.
Quan ja arrenqui a bullir, afegim el conill, i a foc baix, deixem que cogui.
A continuacíó, corregim de sal, afegim les cebetes i els bolets, i deixem que s'acabi de coure tot junt durant uns quinze minuts més, i ja ho podrem treure a taula, en la mateixa cassola.
1h 10min
Etiquetes:
La meva cuina del conill
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1728 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.