Cebetes caramelitzades
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 g de cebetes de platillo
- 100 cc de vi negre
- 100 cc d'aigua
- 50 cc d'oli
- Una culleradeta de sucre
- Sal
3 racions
Elaboració
La primera cosa que farem serà escaldar les cebetes per poder-les pelar amb més facilitat. Si tallem les dues puntes, les pelarem fàcilment.
A continuació les posem a la paella amb l'oli, les salem i les fregim durant 5 minuts, remenant perquè vagin agafant color, sense que es cremin.
Afegim el vi i l'aigua.
Quan comencin a bullir, abaixem el foc i les deixem fer semitapades, a foc lent, durant uns 15 minuts, fins que quedin una mica toves i es beguin quasi tot el líquid.
Afegim el sucre i el deixem caramelitzar sense parar de voltejar-les, durant uns 3 minuts.
Les deixen refredar una mica i ja estan llestes per menjar.
25min
Notes
El més entretingut d'aquest plat, és pelar les cebetes. Convé tenir-les pelades amb antelació. Les poden fer el dia abans de menjar-les i així les tindrem a punt quan ens calguin.
És un acompanyament molt adequat per plats de carn. Queden molt bones.
Etiquetes:
Acompanyament
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
18309 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua