Guatlles rostides amb cols de Brussel·les i cebetes del platillo caramel·litzades
Ingredients
- Quatre guatlles de mida grossa
- Llard de porc
- Un got de vi ranci
- Sal
- Pebre negre en pols
- Quatre alls aixafats
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Dues pastanagues tallades en rodelles fines
- Aigua
- 500 grams de cols de Brussel·les
- 500 grams de cebetes del platillo
- Sucre
- Mel
- Vinagre de Mòdena
- Vi negre
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre casolà
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó gran
Una paella gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, netegem les guatlles, els hi tallem el coll i les obrim en dues meitats a lo llarg, les salpebrem, i les posem a sofregir a la cassola de terrissa amb una mica de llard i un raig d'oli, juntament amb: les rodelles de pastanaga, el llorer, els alls aixafats i la ceba picolada.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Mentre tot això es cou, en un cassó amb aigua i sal, bullim les cols de Brussel·les fins que són cuites al "dente", i les reservem.
A part, fem les cebetes caramel·litzades com explico a la meva recepta, i un cop fetes, les reservem.
Seguidament, afegim a la cassola dos cullerots de brou de pollastre i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que les guatlles estiguin gairebé cuites.
A continuació, afegim: les cols i les cebetes caramel·litzades, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina per les festes La cuina d'hivern La cuina dels rostits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2467 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.