Llengua de vedella estofada, amb bolets, i cebetes de "platillo" agredolces
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Dues llengues de vedella, cuites
- Un pot de barreja de bolets, de 500 grams
- 400 grams de cebetes de "platillo"
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Sis alls pelats
- Tomàquet fregit de pot
- Vinagre de Mòdena
- Sucre
- Sal
- Mel
- Ví negre
- Oli d'oliva
- Conyac
4 racions
Elaboració
En una paella amb oli d'oliva, posem: les cebetes pelades, un polsim de sucre, i un polsim de sal. Deixem que vagin coentse a foc molt lent. Anem remenant de tant en tant, i quan són mig cuites, les reguem amb : ví negre, vinagre de Mòdena, i un bon raig de mel.
Quan ja són cuites, les reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, saltem els bolets, amb un polsim de sal, i quan són cuits, els reservem.
Agafem les llengues ja cuites, ( també les podem coure nosaltres, peró és més pràctic comprarles ja cuites).
Les pelem amb l'ajut de un ganivet molt fí, i seguidament, les tallem a rodanxes de un dit de gruix, aproximadament.
A part, en una cassola de terrissa, amb oli d'oliva, posem a fregir : la ceba picolada, els alls pelats, i dues fulles de llorer.
Seguidament, afegim un raig de tomàquet fregit,i un raig de conyac. Afegim una mica de brou, o aigua, i deixem que cogui lentament. A continuació, afegim : la llengua filetejada, els bolets, i les cebetes. Deixem que s'acabi tot plegat, fins que la llengua estigui toveta, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2409 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.