Platillo de cues de porc amb bolets i cebetes de platillo

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit cues de porc
  • 200 grams de cebetes de platillo
  • Un pot de 500 grams de barreja de bolets
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Oli de girasol
  • Sal
  • Una branca d'àpi
  • Una ceba pelada
  • Dues fulles de llorer
  • Dos tomàquets tallats per la meitat
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Una pastanaga pelada
  • Mitja cabessa d'alls sense pelar
  • Mel
  • Conyac
  • Vi negre
  • Vinagre de Mòdena
  • La part blanca de quatre porros, picolats
  • Tomàquet fregit
  • Un got de vi ranci
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls pelats

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa de mida gran

Elaboració

Primerament, posem una cassola fonda al foc, l'omplim d'aigua fins la meitat, amb un polsim de sal, i quan arrenca el bull hi afegim: les cues de porc, tallades a trossos més aviat grans, un grapat de grans de pebre negre, l'àpi, el llorer, la pastanaga, la ceba i la cabessa d'alls sense pelar. Deixem que vagi coent-se a foc moderat, fins que les cues siguin toves, i les reservem, amb el brou colat, a part.
En una paella amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir a foc més aviat baix, les cebetes
de platillo, pelades, amb un polsim de sal i sucre, i un raig d'oli de girasol.
Quan comencen a rossejar, les flamegem amb un raig de conyac, i tot seguit hi afegim: un raig de vi negre, un raig de mel, i un raig de vinagre de Mòdena.
Les anem remenant amb una espàtula de fusta, i quan veiem que ja estan caramelitzades, les reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros ben picolats, el llorer, els alls, i un bon raig de tomàquet fregit.
Quan tot el conjunt és ben sofregit, afegim el got de vi ranci, i una bona quantitat del brou de bullir les cues.
Deixem que arrenqui el bull, corregim de sal, i tot seguit afegim els bolets.
Quan els bolets són mig cuits, afegim les cues tallades, i les cebetes de platillo, i deixem que acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula, en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

757 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: