Sardines en escabetx

Ingredients

  • 1 quilo de sardines, 1 pastanaga gran a rodanxes, 1 ceba tallada en cèrcols, 1 pebrot vermell, 4 fullas de llorer, 1 bitxo, 1 cap d'alls, 2 culleradetes de pebre roig, 1 vas de vinagre, 3 d'aigua (proporció 1 : 3), oli d'oliva, 1 ramet de farigola, 1 ramet de orenga i 1 ramet de romaní.

Elaboració

Es fregeixen les sardines, amb o sense farina, el que més agradi, a mi m'agraden sense. En el mateix oli es fregeixen els alls, la pastanaga, 1 ceba tallada en cèrcols i el pebrot vermell, quan les verdures estiguin toves s'afegeixen les espècies, es retira la paella del foc i s'agrega el pebre roig, el vinagre, l'aigua i una pastilla de brou de peix, es posa de nou al foc i es bull tot junt durant 5 minuts.
Cobrir les sardines fregides, amb aquesta marinada i deixar reposar almenys 24 hores

Notes

A les 24 hores ja es poden menjar, però són més saboroses si esperem 48 hores.
Aquest escabetx admet moltes variacions pel que fa a les herbes aromàtiques i el tipus de vinagre que s'utilitza. En lloc de sardines de vegades escabetx verat, musclos, tonyina o fins i tot pits de gall dindi a daus.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

289 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!