Sardines en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Ingredients
- 1 quilo de sardines, 1 pastanaga gran a rodanxes, 1 ceba tallada en cèrcols, 1 pebrot vermell, 4 fullas de llorer, 1 bitxo, 1 cap d'alls, 2 culleradetes de pebre roig, 1 vas de vinagre, 3 d'aigua (proporció 1 : 3), oli d'oliva, 1 ramet de farigola, 1 ramet de orenga i 1 ramet de romaní.
Elaboració
Es fregeixen les sardines, amb o sense farina, el que més agradi, a mi m'agraden sense. En el mateix oli es fregeixen els alls, la pastanaga, 1 ceba tallada en cèrcols i el pebrot vermell, quan les verdures estiguin toves s'afegeixen les espècies, es retira la paella del foc i s'agrega el pebre roig, el vinagre, l'aigua i una pastilla de brou de peix, es posa de nou al foc i es bull tot junt durant 5 minuts.
Cobrir les sardines fregides, amb aquesta marinada i deixar reposar almenys 24 hores
Notes
A les 24 hores ja es poden menjar, però són més saboroses si esperem 48 hores.
Aquest escabetx admet moltes variacions pel que fa a les herbes aromàtiques i el tipus de vinagre que s'utilitza. En lloc de sardines de vegades escabetx verat, musclos, tonyina o fins i tot pits de gall dindi a daus.
Etiquetes:
Sardines
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
929 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c