Sardines en conserva
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Conserves
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sardines fresques d'una mida mitjana
- Sal gruixuda
- Oli d'oliva verge
Elaboració
Netegeu les sardines i les hi talleu els caps i les cues. Treieu les espines fent que hi surtin els dos filets anant en compte de deixar el mínim d'espines possibles.
Poseu una base de sal gruixuda (un centímetre més o menys) en un recipient el suficientment gros perque hi càpiguen els filets un al costat de l'altre. Poseu els filets de les sardines amb la pell cara amunt i els cobriu amb una altra capa de sal. Cobriu el recipient amb un full de plàstic o paper de plata o paper encerat i alguna cosa que faci pes com per exemple tetrabricks de llet i poseu-lo a la nevera durant unes 24 hores. Han de quedar durs.
Aparteu la sal i netegeu els filets per tal que quedin nets de sal. Poseu els filets de les sardinesen un envàs de vidre i l'ompliu d'oli d'oliva verge. Tapeu-lo ben tapat i poseu l'envàs en un lloc fresc i fosc (rebost o similar). De tant en tant doneu-li la volta per tal que l'oli arribi a tots els racons de l'envàs.
Al cap de 15 dies ja es poden consumir.
Etiquetes:
Sardines
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1509 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.