Sardines estofades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un quilo i mig de sardines de mida grossa
- Un got de vi blanc
- Una fulla de llorer
- Un brot de julivert
- Una branca de farigola
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Dos alls aixafats
- Sal
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un cullerot de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
6 racions
Utensilis
Una cassola marinera gran amb tapa
Uns estalvis (salvamanteles)
Elaboració
Primerament,en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer, una branca de julivert i una braqueta de farigola.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, el vi blanc i el cullerot de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull.
A part, netegem les sardines, els hi traiem el cap, les salem i les fiquem a la cassola tapada, fins que veiem que són cuites a foc baix, i tot seguit, ja les podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota per tal que no es cremin les estovalles.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
822 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.