Sardines al forn amb patates a lo pobre i pebrot escalivat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Patates a lo pobre (les trobareu a les meves receptes)
- Dotze sardines de mida mitjana
- Dos pebrots vermells de mida mitjana
- Una picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una safata fonda pel forn
Un biberó de plàstic
Un plat de fusta
Una safata plana pel forn
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta i un cop fetes, les reservem. A part, en una safata per anar al forn, fiquem dos pebrots vermells salpebrats, un raig d'oli d'oliva i un raig d'aigua, els fiquem en el forn a 180º, fins que són cuits i els reservem. Quan ja són freds, els netegem, els pelem , els tallem a tires d'un dit d'ample i els reservem.
Tot seguit, netegem les sardines, els hi traiem el cap i l'espina central i les deixem obertes com si fossin un ventall.
A continuació, en una safata plana per anar al forn, fem un llit amb les patates a lo pobre.
Seguidament, fem una capa amb les sardines amb la pell a sota, les salpebrem. i tot seguit fem una capa amb les tires del pebrot escalivat.
Seguidament fiquem un polsim de sal i pebre negre, ho reguem amb la picada amb l'ajud del biberó, i ho enfornem a 180º, fins que les sardines són cuites.
Seguidament, ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2318 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.