Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí

Ingredients

  • 600 g de Peix de roca
  • 250 g de Sofregit casolà
  • 250 g de Nata
  • 4 Ous
  • Pa sec
  • Brandi
  • Mantega
  • Anet
  • Sal
  • Pebre
  • Alls
  • 1 Llagostí

Per la salsa de cranc:

  • 12 Crancs
  • 1 Pastanaga
  • 1/2 Porro
  • 1/2 Tall d’api
  • 1 Vaset de vi blanc
  • 6 Cullerades de nata líquida
  • 1 Raig de brandi
  • Oli, sal i pebre

3 racions

Elaboració

De la salsa de cranc:

Escalfem dues cullerades d’oli en una paella i hi afegim la pastanaga, el porro i l’api. Ho deixem estofar durant 5 minuts.
Ho salpebrem i hi afegim els crancs.
Incorporem el raig de brandi, i ho flamegem.
Ho mullem amb el vi blanc i continuem la cocció a foc lent durant 10 minuts.
Passem la preparació per un colador xinés.
Barregem la salsa obtinguda amb la nata líquida
Rectifiquem de sal i ho escalfem 2 minuts més. La reservem.

Del pastís de peix:

Bullim el peix de roca durant uns 7 minuts amb un all.
Retirem el peix i deixem bullir el fumet fins que es redueixi.
En un bol, triturem el peix bullit de roca, sense les espines i a bocins, amb el sofregit, la nata, els ous, el brandi, la sal i el pebre.
Untem mantega en un motlle rectangular de forn.
Ratllem pa sec i l'espolsem pel motlle. Seguidament, hi aboquem tota la barreja triturada.
Posem el motlle al forn durant 1 hora a 180º.
El fumet reduït, el lliguem amb una mica de mantega.

Emplatat:

Un cop el pastís s'ha refredat a la nevera, el tallem i l'amanim amb la salsa de cranc i sobre, hi posem un llagostí que hem saltat en una paella, uns 2 minuts.una mica del fumet lligat amb mantega i anet picat.

30min


Recepta de cuina de Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí

Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5499 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Teresa Vives Mariné diu:
Hola,
He estat regirant per les teves receptes, i et felicito perquè en tens de molt bones.
Faré el pastís de peix que has posat. jo el faig diferent, però també em surt bo.
Salutacions

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: