Llobarro a la sal

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 llobarrro gran (1 quilo i mig)
  • 2 kg. sal grossa
  • Oli d'oliva

Variants:

  • Es pot servir amb unes gotes de llimona per sobre.
  • Hi ha qui dins el llobarro hi posa herbes aromàtiques, sal, pebre i llimona.
  • Es pot ruixar la sal amb unes gotes d'aigua i pressionar amb les mans contra el llobarro, però si volem una crosta encara més dura, llavors es pot afegir una clara d'ou a la sal.

2 racions

Elaboració

Rentem el llobarro i l'assequem tant per fora com per dins.
Que sigui ben fresc, sobretot. Aquest és molt maco.
He utilitzat aquesta sac de 5 kg. de sal gruixuda o granada, que venen al Makro. Però la podreu trobar en tots els supermercats...en envasos d'un o dos quilos.
Ara, abans de res, escalfeu el forn a 200ºC. En una safata pel forn, es posa una capa de sal granada d'uns 3 cm. de gruix. La regla diu que són 2 quilos de sal granada per cada quilo de peix.
Sobre la sal, s'hi posa el peix i es tapa amb més sal (una capa del mateix gruix)
Sense por.
Que no es vegi el peix.
Ja el podem enfornar. Haurà d'estar uns 45 minuts. Veureu que la sal s'esquerdarà i es faràn clapes grosses.
El temps de cocció, com hem comentat, dependrà del pes (10-15 minuts per cada 500gr. de peix) i del tipus de forn que tinguem. També el podeu coure uns minuts menys...i deixar-lo fora del forn que s'acabi de coure sol 5 minutets més. Heu de trobar el vostre punt.
Passat aquest temps el treiem del forn. Sembla que no hagi passat res aquí, oi?
Amb una mica de cura, anirem retirant la sal del peix (millor utilitzar una cullera). Notareu que la pell està seca completament....i dura. Ha fet d'envàs durant la cocció.
Si la trenqueu i obriu la pell....veureu com la carn del llobarro està melosa i al seu punt.
Quinta pintaaaaaa !!!
Serviu els lloms del llobarro nets al plat amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Si hi ha algún que altre gra de sal millor, li donarà un toc molt especial. A mi m'encanta trobar-me boletes de sal. N'hi ha que se'l foten amb maionesa, però jo considero que és desgraciar el peix.
Excel.lent carn.
Si el producte no necesita ser treballat....l'hem de respectar. Qualsevol peix fet a la sal conservarà el seu gust i aroma d'una forma molt intensa....i no val la pena afegir res mes.
Com podeu veure, nomès ha quedat la pell de la banda d'abaix. Tot això ja es pot llençar.
Bon Profit !!!

45min

Notes

El peix cuit a la sal....pel meu gust, és com més es pot asaborir. És una de les formes menys intrusives de cocció, menys que a la planxa. La carn queda tan suculenta que no es necesari afegir camp acompanyament ni cap salsa adicional.
Avui, us donaré uns consells per si voleu cuinar qualsevol peix a la sal.
Quan compreu el llobarro, digueu-li al peixeter que no descami el peix, ja que les escames protegeixen la carn de l'alta temperatura i així no s'asseca tant. És important utilitzar la quantitat exacta de sal, la regla és 2 quilos de sal gruixuda per cada quilo de peix.
Un cop cuinat, és important no deixar mai que el peix es refredi dins de la crosta, ja que la carn s'assecaria i quedaria molt salada. El millor és un cop que l'has tret del forn, portar-lo a taula i trencar la crosta. Amb l'ajuda d'una cullera, retireu el cap i la pell del llobarro, separeu els filets i tireu oli d'oliva per sobre.
Un truc més, no obriu el forn durant la cocció, ja que és important de mantenir una temperatura constant.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11549 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: