Bomba de xocol·lata i nata amb fruites del bosc
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 gr nata muntada
- Colorant vermell
- Fruites del bosc vermelles ( a la Sirena les venen congelades)
- 125 gr. cobertura de xocol.lata negre (cobertura sobretot)
- 50 gr. mantega
- 125 gr. nata líquida
- 1 planxa de pa de pessic al cacao
6 racions
Elaboració
Muntem la nata amb el sucre (200gr. de sucre per litre de nata).
Un cop muntada, la parem...o fariem mantega.
Utilitzaré aquestes fruites vermelles que he trobat als congelats "La Sirena".
Ho barrejarem tot junt...amb una mica de colorant alimentari vermell.
Omplirem uns motelles semi-esfèrics. Jo he utilitzat uns bols de ceràmica que tenia.
Ara, el taparem amb paper de film...
...i el posarem al congelador.
Un altre dia (amb el gelat ja congelat), prepararem la xocol.lata.
Escalfarem la nata i quan bulli pararem em foc. Incorporarem la xocol.lata i la mantega a trossos.
Remeneu fins a obtenir una barreja sense grumolls.
Ara traiem el gelat del congelador.Podeu utilitzar una vaieta humida...(amb aigua calenta) i donar calor al bol per fora. Desprès, amb un ganivet, us caurà solet.
Aprofitaré una mica de pa de pessic de xocol.ata que tenia fet.
Tallarem una capa fina que ens servirà de base pel nostre gelat.
Retallarem tot el sobrant.
Ara ja el podrem abocar al taulell o al marbre.
Amb una paletina podeu rematar una mica el gelat, i fer-lo ben rodonet.
Això ho haurem de fer ràpid, ja que la xocol.lata està calenta i el gelat fred. Ja m'enteneu.
El banyem ràpidament i el tornem a deixar al congelador. L'he decorat amb unes tires de pa de pessic.
Quins colors, eh !!!
Un cop gelat, així és com queda.
Serviu-lo amb un bon cava, un vi dolç o un vi de gel ben fresquet.
Bon Profit !!!!
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3146 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.