Vol-au-vent de bolets
												Categoria: 
						
						 Altres
 
						Altres
						
						
						
						Tipus de plat: Aperitiu
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  tardor
 tardor 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 1 planxa de full
- 300 gr. rovelló fresc
- 150 gr. xampinyó fresc
- 100 gr. nata líquida
- All i julivert
- Oli d'oliva
- Pebre negre
- Pebre vermell dolç
- Sal
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full.
Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.
Jo he utilitzat la tapa del pot d'una espècie que tinc.
Es tracta de col.locar una mena d'aro...a sobre d'una planxa rodona. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.
Sobretot, i abans d'enfornar, heu de punxar la part interna que no ens interesa que pugi.
S'han de coure a 200º graus...durant uns 15 minuts aprox. Poc a poc...anirant creixent.
Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.
Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dit, tot aconseguint més volum interior per a farcir.
Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets...però he trobat uns rovellons molt macos al mercat.
No tenen ni un cuc.
Els farem a trocets petits. 
Farem el mateix amb 4 o 5 xampinyons.
En una paella amb una mica d'oli, enrossirem una mica d'all i julivert picat.
Seguidament, incorporarem els xampinyons.
Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem a que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.
En el moment en que hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...
...i rectificarem de sal...
...i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita.
Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.
He volgut presentar-los en plats llargs...
...amb un polsim de pebre vermell a la base...i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.
Enrecordeu-vos de tirar una mica de pebre negre per sobre, recent mòlta.
Excel.lent. Els podeu calentar al microones just abans de servir, si cal.
Son boníssims i quedareu bé segur.
Bon Profit !!!
														
 45min
  45min 
 Etiquetes: 
						Tartaletes bolets
 
						Etiquetes: 
						Tartaletes bolets  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4355 visites.
 4355 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns 
  
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Pasta
 Pasta
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram