Vol-au-vent de bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 planxa de full
  • 300 gr. rovelló fresc
  • 150 gr. xampinyó fresc
  • 100 gr. nata líquida
  • All i julivert
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Pebre vermell dolç
  • Sal

6 racions

Elaboració

Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full.
Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.
Jo he utilitzat la tapa del pot d'una espècie que tinc.
Es tracta de col.locar una mena d'aro...a sobre d'una planxa rodona. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.
Sobretot, i abans d'enfornar, heu de punxar la part interna que no ens interesa que pugi.
S'han de coure a 200º graus...durant uns 15 minuts aprox. Poc a poc...anirant creixent.
Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.
Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dit, tot aconseguint més volum interior per a farcir.
Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets...però he trobat uns rovellons molt macos al mercat.
No tenen ni un cuc.
Els farem a trocets petits.
Farem el mateix amb 4 o 5 xampinyons.
En una paella amb una mica d'oli, enrossirem una mica d'all i julivert picat.
Seguidament, incorporarem els xampinyons.
Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem a que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.
En el moment en que hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...
...i rectificarem de sal...
...i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita.
Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.
He volgut presentar-los en plats llargs...
...amb un polsim de pebre vermell a la base...i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.
Enrecordeu-vos de tirar una mica de pebre negre per sobre, recent mòlta.
Excel.lent. Els podeu calentar al microones just abans de servir, si cal.
Son boníssims i quedareu bé segur.
Bon Profit !!!

45min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1799 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!