Espatlla de corder

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 espatlles de corder de quilo aprox.
  • 2 ceba tallada a trossos grans
  • 2 grans d'all sencer
  • 3 tomàquets a troços o ratllats
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 fulla de llorer
  • Una branca de romaní
  • Timó / farigola
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua

Variants:

  • Ho podeu acompanyar amb patates i bolets

4 racions

Elaboració

Preparem els ingredients.
Tot ben net.
Abans de res, enfornarem unes patates senceres i amb pell, però rentandes i embolicades en paper de plata. Ens serviràn com a guarnició del plat.
Negegem les restes de sang que pugui tenir la carn sota l'aigua.
Les col.loquem en una o dues safates pel forn.
Saleu-les i empebreu-les.
Ara, les regarem amb abundant oli d'oliva.
I les enfornem, entre 220 i 240 graus....durant uns 20 minuts...que agafin bon color. Podeu deixar les patates que teniem al forn. Al cap i a la fi, nomès les treurem quan estiguin toves.
Preparem un plat amb la resta d'ingredients, tot tallant la ceba a troços, els alls sencers i el tomàquet el podeu sencer a troços o ratllat.
Molt bé
Ara, en una safata a banda, obrirem les nostres patates que teniem en paper de plata, les salarem, les empebrarem i les combinarem amb uns xampinyons ben nets. Un bon raig d'oli d'oliva i al forn.
Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients (el tomàquet, la ceba tallada, els alls, el llorer, les espècies).
Ja podem incorporar les herbes...col.locades estratègicament....
...la ceba...
...el tomàquet, el llorer, els alls...
...i el vi ranci...un got ben ple...
Per sobre de tot.
Ara, de tant en tant, nomès haurem d'anar tirant d'aquest meravellós suquet per sobre la carn....
...i que es vagi fent...poc a poc....doneu-li la volta a la carn per anar torrant-la per tot arreu...una hora i mitja tranquilament...
...i passades un parell o tres d'hores (desde l'inici de tot)...veureu que ja teniu el xai torradet. En els últims 10 minuts podem barrejar les patates amb els xampis i la carn. Us recordo que és un plat senzill de fer que nomès demana paciència....i tractar-lo bé. No ho podem posar dins el forn i oblidar-nos fins passades dues hores per què no quedarà gens bé.
Ja ho podeu servir...
Oh !!!...quina cosa més bona !!!...m'encanta el xai al forn.
Aquest torradet que diu "Cómeme !!!"...
...aquest suquet que demana un trosset de pa...
...que com està per dins?...es desfà....super ben fet....
Us deixo amb el "bocado perfecto", juass !!!
Bon Profit !!!

3h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4324 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: