Espatlla de corder
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 2 espatlles de corder de quilo aprox.
- 2 ceba tallada a trossos grans
- 2 grans d'all sencer
- 3 tomàquets a troços o ratllats
- 1 copa de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- Una branca de romaní
- Timó / farigola
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
Variants:
- Ho podeu acompanyar amb patates i bolets
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Preparem els ingredients.
Tot ben net.
Abans de res, enfornarem unes patates senceres i amb pell, però rentandes i embolicades en paper de plata. Ens serviràn com a guarnició del plat.
Negegem les restes de sang que pugui tenir la carn sota l'aigua.
Les col.loquem en una o dues safates pel forn.
Saleu-les i empebreu-les.
Ara, les regarem amb abundant oli d'oliva.
I les enfornem, entre 220 i 240 graus....durant uns 20 minuts...que agafin bon color. Podeu deixar les patates que teniem al forn. Al cap i a la fi, nomès les treurem quan estiguin toves.
Preparem un plat amb la resta d'ingredients, tot tallant la ceba a troços, els alls sencers i el tomàquet el podeu sencer a troços o ratllat.
Molt bé
Ara, en una safata a banda, obrirem les nostres patates que teniem en paper de plata, les salarem, les empebrarem i les combinarem amb uns xampinyons ben nets. Un bon raig d'oli d'oliva i al forn.
Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients (el tomàquet, la  ceba tallada, els alls, el llorer, les espècies).
Ja podem incorporar les herbes...col.locades estratègicament....
...la ceba...
...el tomàquet, el llorer, els alls...
...i el vi ranci...un got ben ple...
Per sobre de tot.
Ara, de tant en tant, nomès haurem d'anar tirant d'aquest meravellós suquet per sobre la carn....
...i que es vagi fent...poc a poc....doneu-li la volta a la carn per anar torrant-la per tot arreu...una hora i mitja tranquilament...
  ...i passades un parell o tres d'hores (desde l'inici de tot)...veureu que ja teniu el xai torradet. En els últims 10 minuts podem barrejar les patates amb els xampis i la carn. Us recordo que és un plat senzill de fer que nomès demana paciència....i tractar-lo bé. No ho podem posar dins el forn i oblidar-nos fins passades dues hores per què no quedarà gens bé.
Ja ho podeu servir...
Oh !!!...quina cosa més bona !!!...m'encanta el xai al forn.
Aquest torradet que diu "Cómeme !!!"...
...aquest suquet que demana un trosset de pa...
...que com està per dins?...es desfà....super ben fet....
Us deixo amb el "bocado perfecto", juass !!!
Bon Profit !!!
														
 3h
 3h 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4408 visites.
 4408 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Estofat
 Estofat 
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram