Xai o corder del Rei Zayyan

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: halal
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Xai
  • Alls
  • Ceba
  • Sucre
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Ras el hanout
  • Pebre negre

2 racions

Elaboració

Una recepta dels temps d'en Jaume I, el corder o xai del rei Zayyan, l'ultim rei de Balansiya.
En aquells temps, Zayyan, el Rei musulmà de Balansiya, que segurament gaudiria de les bondats i plaers de les terres valencianes.
Així que avui corder de Zayyan rei de Balansiya.
Salem i pimentem el corder al gust i el daurem molt bé, amb un poc d'oli, seguidament li afegirem el sucre i les herbes ras el hanout, mescla d'espècies marroquina. deixarem uns 3 minuts i afegirem l'aigua.
El deixarem uns 50 minuts.
Ara preparem amb les cebes una salsa, sofregim la ceba i els alls, afegim un poc d'herbes de la Mariola i desprès un poc d'aigua, deixarem reposar i triturem, passarem per un xino o colador més fi.
Aquesta salsa la afegirem al corder per donar un poc més de gust. Deixarem uns 20 minuts més i ja tindrem el corder llest.
Com a totes les receptes sempre podeu innovar o fer al gust de cadascú, afegint altres ingredients o fent canvis al gust de cada casa.
Ingredients: 3 cebes,3 alls, 2 troços de cuixa de corder, sucre, sal, oli d'oliva, ras el hanout, herbes romer i timó.

1h 30min


Recepta de cuina de Xai o corder del Rei Zayyan
Xai o corder del rei Zayyan, L'ultim rei musulmà de Balansiya.
per Josep Vicent Bou
Recepta de cuina de Xai o corder del Rei Zayyan
per Josep Vicent Bou

Etiquetes:               Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1928 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: