Xai o corder del Rei Zayyan
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Dieta: halal
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Xai
- Alls
- Ceba
- Sucre
- Sal
- Oli d'oliva
- Ras el hanout
- Pebre negre
2 racions
Elaboració
Una recepta dels temps d'en Jaume I, el corder o xai del rei Zayyan, l'ultim rei de Balansiya.
En aquells temps, Zayyan, el Rei musulmà de Balansiya, que segurament gaudiria de les bondats i plaers de les terres valencianes.
Així que avui corder de Zayyan rei de Balansiya.
Salem i pimentem el corder al gust i el daurem molt bé, amb un poc d'oli, seguidament li afegirem el sucre i les herbes ras el hanout, mescla d'espècies marroquina. deixarem uns 3 minuts i afegirem l'aigua.
El deixarem uns 50 minuts.
Ara preparem amb les cebes una salsa, sofregim la ceba i els alls, afegim un poc d'herbes de la Mariola i desprès un poc d'aigua, deixarem reposar i triturem, passarem per un xino o colador més fi.
Aquesta salsa la afegirem al corder per donar un poc més de gust. Deixarem uns 20 minuts més i ja tindrem el corder llest.
Com a totes les receptes sempre podeu innovar o fer al gust de cadascú, afegint altres ingredients o fent canvis al gust de cada casa.
Ingredients: 3 cebes,3 alls, 2 troços de cuixa de corder, sucre, sal, oli d'oliva, ras el hanout, herbes romer i timó.
1h 30min
Etiquetes: Balansiya Corder Jaume I València Xai Zayyan Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1928 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.